Всяка година Великобритания трябва да отделя допълнителни 14 милиарда паунда,

...
Всяка година Великобритания трябва да отделя допълнителни 14 милиарда паунда,
Коментари Харесай

Инвестициите на Великобритания в климата трябва да нараснат с 14 млрд. паунда годишно

Всяка година Англия би трябвало да отделя спомагателни 14 милиарда паунда, с цел да може страната да извърши своите климатични задължения, демонстрират данни от нов отчет на тинк танка Green Alliance.

Инвестициите са нужни за чист превоз, възобновяване на природата и " нисковъглеродни здания ", написа BBC.

През последните три години вложената сума в по-чиста природа възлиза на 9 милиарда паунда. Според отчета обаче изразходваните суми отиват за планове, които в действителност усилват CO2, като пътищата и други инфраструктурни планове.

Междувременно огромните компании на Острова дават заричане " да стартират нов метод " и " да слагат околната среда преди всичко ".

Експертният център на Green Alliance обаче упорства, че въпросът с финансирането би трябвало да бъде решен на високо равнище - в проекта за икономическо възобновяване на премиера Борис Джонсън, чиято тирада се чака на следващия ден, вторник.

Изчисленията на тинк танка се основават на личната оценка на държавното управление за главните планове. Кабинетът заяви, че страната ще извърши въглеродните си цели, само че отчетът обръща внимание на проектите на министрите да изразходват нови 28 милиарда паунда за пътища, което би нараснало излъчванията.

А създателите на отчета слагат под подозрение дали държавното управление въобще би трябвало да харчи пари за планове, които усилват излъчванията на CO2.
 Англия да приоритизира
Англия да приоритизира " зеленото икономическо възобновяване "

Компании и организации на Острова приканват Борис Джонсън страната да не изпада в по-дълбока климатична рецесия

Крис Венебълс - началник на политиката в Green Alliance - сподели, че по време на речта си във вторник Джонсън ще има " опция, която поражда един път на потомство ", да сътвори основите на по-здрава, устойчива и чиста стопанска система.

Изчисленията преценят плановете въз основа на основаните работни места по отношение на обществените вложения.

Проекти с най-хубава стойност

Като най-хубави планове са оценени тези, с които се модернизират здания и се основават велоалаеи. Те получават оценка 20.

Проекти за електрически фериботи, заводи за акумулатори и възобновяване на горите получават оценка 19. Тези за декарбонизираща промишленост и нови електрически рейсове се правят оценка на 18, а тези за модернизиране на железниците, инсталиране на зарядни устройства за електрически транспортни средства и възобновяване на околната среда - на 17.

Изграждането на напълно нови пътища е оценено едвам на 10.

Андрю Адонис, някогашен началник на Националната комисия за инфраструктура на Острова разяснява, че страната би трябвало да се оправи с " тесните места " в пътната си инфраструктура, само че е жизненоважно и да се предизвиква дълготрайното прекосяване към нисковъглероден превоз.

Междувременно представител на държавното управление разяснява: " Премиерът е безапелационен, че Англия би трябвало да има най-амбициозната стратегия за запазване на околната среда от всяка страна на земята. Действията, които подхващаме, с цел да реализираме задачата си за нулеви излъчвания, ще оказват помощ за постигането на по-силна, по-чиста и по-устойчива стопанска система след тази пандемия - и към този момент има над 460 000 работни места във Англия в нисковъглеродните предприятия и техните вериги за доставки. "
 Повече от 200 топ компании във Англия желаят зелено възобновяване от коронакризата
Повече от 200 топ компании във Англия желаят зелено възобновяване от коронакризата

Гигантите въждат нови благоприятни условия във възобновяване

В началото на месец юни повече от 200 топ компании във Англия се сплотиха и приканиха премиера Джонсън да показа проект за възобновяване от рецесията около Covid-19, който да даде приоритет на околната среда.

Според фирмите напъните за възобновяване на стопанската система би трябвало да поддържат уговорката на държавното управление да се оправи с рецесията, породена от климатичните промени. Същите са на мнение, че министрите би трябвало да употребяват блокирането на Covid-19 като " трамплин " за задвижване на зелената стопанска система.

Сред подписалите писмото компании са Lloyds Bank, Asda, Siemens, Sky, Mitsubishi, Signify и Yorkshire Water.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР