Всяка година в третия четвъртък на месец ноември се отбелязва

...
Всяка година в третия четвъртък на месец ноември се отбелязва
Коментари Харесай

Специален апарат помага на пушачите в Бургас

Всяка година в третия четвъртък на месец ноември се отбелязва Международният ден без тютюнопушене. Институциите приканват пушачите да сложат завършек на нездравословния за здравето табиет навръх тази дата.
На 21 ноември 2019 година, Регионална здравна ревизия – Бургас провежда редица начинания като здравно-информационни акции, изложения и презентации измежду децата и жителите в района.
На същата дата РЗИ ще организира и „ Ден на отворени порти “ в Бургас. По време на самодейността ще бъдат осъществени проучвания на пушачи с уред, посредством издишан въздух. Ще бъдат тествани равнищата на остатъчни количества въглероден оксид в белия дроб и процентът на карбоксихемоглобин в кръвта. Ще се дефинира и степента на никотинова взаимозависимост със специфичен тест, ще се мери кръвното налягане.

Специалисти ще изнесат беседи и ще дават препоръки за здравословен метод на живот.
Спирането на тютюневите произведения има огромни изгоди за здравето на хората от всички възрасти. Те се демонстрират позитивно изключително при тези с хронични болести. По данни на „ Здравния профил за България “ за 2017 година, българите са най-активно пушещите в Европейски Съюз.
Нивата на тютюнопушене измежду младежите демонстрират, че разпространяването на тютюнопушенето при 15-годишните момчета е второто най-високо в Европейски Съюз след Хърватия, където е 21 %. Нивото при девойки на същата възраст е 30 %, което е най-високото ниво в Европейски Съюз, а още по тревожното е, че те са постоянни пушачи.
От РЗИ Бургас припомнят, че и отвън акцията Консултативният кабинет за отричане от тютюнопушене работи с жители през цялата година. Всеки, който желае да остави в предишното тютюневата взаимозависимост може да го посети и да получи помощ. Кабинетът е отворен всеки вторник и четвъртък с авансово записване на телефон 056/ 807 502.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР