Всяка година в света се произвеждат 100 милиона коли. Ръстът

...
Всяка година в света се произвеждат 100 милиона коли. Ръстът
Коментари Харесай

Банкери обсъдиха бъдещето на автомобилостроенето у нас

Всяка година в света се създават 100 милиона коли. Ръстът в последните години е впечатляващ и той идва най-много от разрастващите се пазари, където значима роля има Китай. Регионът на Централна и Източна Европа също се трансформира в самобитен център на автомобилното произвеждане и това е значимо, тъй като когато приказваме за коли, приказваме и за развиване на технологиите, на дизайна и на доста други браншове. Това сподели Матео Фераци, специалист Стратегия и корпоративни прогнози в УниКредит по време на бизнес събитие, проведено взаимно от Аутомотив Клъстер България (АКБ) и УниКредит Булбанк.

По време на събитието представители на бизнеса и специалисти разискаха капацитета за развиване на автомобилния бранш в страната ни. „ Автомобилният бранш има доста удобна вероятност и, в случай че тя се материализира, секторът ще има доста по-важна роля за производството и за българската стопанска система, като цяло “, уточни и Кристофор Павлов, основен икономист на УниКредит Булбанк, който също взе присъединяване в конференцията. Той уточни две съществени спънки за по-успешното развиване на автомобилния бранш - изоставащото обучение и намаляващото и застаряващо население, които заплашват да повлияят отрицателно както на качеството, по този начин и на количеството на работната мощ у нас вбъдеще. В ревюто си основният икономист на УниКредит Булбанк уточни, че по повод и на двата казуса към този момент се подхващат ограничения.

„ Например, броят на учениците, които отпадат от просветителната система понижава. Заплатите на учителите бяха увеличени с повече от 30% кумулативно за последните две години, като ново нарастване се планува за идната година, което дава убеденост, че държавното управление ще извърши уговорката си да удвои учителските заплати до края на мандата си през 2021 година “, се показва в разбора на УниКредит Булбанк.

Риск за вероятността за развиване съдържа и бързо намаляващото и застаряващо население, което заплашва да редуцира предлагането на работна мощ в бъдеще. Ниската безработица би трябвало да се трансформира в първостепенна задача на стопанската политика, подчертаха банкерите. Това ще направи хората по-сигурни за работните им места и за приходите им, и по този метод освен ще способства за поощряване на раждаемостта, само че и за понижаване на изходящата миграция и приключването на мозъци от страната ни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР