Всяка година в света се произвеждат 100 милиона коли. Ръстът

...
Всяка година в света се произвеждат 100 милиона коли. Ръстът
Коментари Харесай

Автомобилното производство има сериозни перспективи и може да даде силен тласък на цялата икономика

Всяка година в света се създават 100 милиона коли. Ръстът в последните години е впечатляващ и той идва най-много от разрастващите се пазари като значима роля има Китай. Регионът на Централна и Източна Европа също се трансформира в център на автомобилното произвеждане и това е значимо, тъй като когато приказваме за коли, приказваме и за развиване на технологиите, на дизайна и на доста други браншове, сподели Матео Фераци, Стратегия и корпоративни прогнози в УниКредит по време на бизнес събитие, проведено взаимно от Аутомотив Клъстер България (АКБ) и УниКредит Булбанк.

По време на събитието представители на бизнеса и специалисти разискаха капацитета за развиване на автомобилния бранш в страната.

„ Автомобилният бранш има доста удобна вероятност и, в случай че тази вероятност се материализира, секторът ще има доста по-важна роля за производството и за българската стопанска система, като цяло “, уточни и Кристофор Павлов, основен икономист на УниКредит Булбанк, който също взе присъединяване в конференцията.

Той адресира две съществени спънки за по-успешното развиване на автомобилния бранш - изоставащото обучение и намаляващото и застаряващо население, които заплашват да повлияят отрицателно както на качеството, по този начин и на количеството на работната мощ в бъдеще. В ревюто си основният икономист на УниКредит Булбанк уточни, че и във връзка с двете спънки към този момент са подхванати ограничения.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР