Всяка година в Европа се продават нелегално милиони кучета. Най-вече

...
Всяка година в Европа се продават нелегално милиони кучета. Най-вече
Коментари Харесай

Контрабанда на животни: Милиони кучета се продават нелегално в Европа всяка година

Всяка година в Европа се продават незаконно милиони кучета. Най-вече от Румъния, България и Унгария. От контрабандата съмнителни търговци печелят милиарди.

Много хора свързват понятието „ контрабанда” най-много с опиати. Напоследък обаче противозаконният бизнес с животните изживява същински взрив.
Снимка: DW
Репортаж на „ Дойче веле” разкрива полицейска акция в немската столица Берлин. Органите на реда осуетяват опит за продажба на малко кученце - незаконно, напряко на улицата.
Снимка: DW
Защитникът на животните Щефан Клипщайн става очевидец на сходни подиуми съвсем всеки ден. Той търси съмнителни разгласи в интернет и ги рапортува на полицията.
Бойни кучета в неволя: Възможно ли е десетки питбули да намерят нов дом? Конфискувани са 50 животни, откакто е разрушена незаконна скица за противозаконни боеве
По думите му в Европа кучета могат да бъдат изнасяни чак след навършване на 15 седмици. И то единствено в случай че имат всички наложителни имунизации. Въпреки това постоянно се срещат заглавия като „ Полицията стопира противозаконен превоз на кучета от Източна Европа”.
Снимка: DW
От Германския съюз за протекция на животните в Бон, сплотяващ всички съсловни организации и приюти за животни в Германия, изясняват, че сигурно става въпрос за проведена престъпност.

Най-много животни идват от Румъния, следвана от Унгария, Сърбия и България.
Снимка: DW
Схемата се състои в това измамниците да заблуждават хората, че става дума за отбрана на животните и те имат потребност от грижа и протекция. Всъщност става въпрос единствено за пари, а кучетата идват от развъдници.

Само в портала за електронна търговия „ Ибей” годишно се продават 2,3 милиона кучета - множеството от тях нелегално. От продажбата на едно куче се печели към 700 евро. Общата облага надвишава 1,5 милиарда евро.
Пловдивски квартал се опасява от глутница нападателни бездомни кучета Животните са нападнали две котета
Само в Европа и единствено за един ден по платформите могат да се открият общо към 400 хиляди разгласи за кучета - общо във всички платформи. По данни на Европол, дилърите на дрога печелят 24 милиарда евро годишно. От незаконната търговия с кучета се осъществят сходни облаги.
Снимка: DW
Клипщайн твърди, че деятелите, които се занимават със отбрана на животните в други страни, попадат в напълно друга среда.
Снимка: DW
Според него в чужбина всеки, който дръзне да разкрие незаконни практики, е преследван, унизен, заплашван. Затова и никой не подхваща нищо, тъй като знае какво го чака.

Мариус Кирка пък е от другия завършек на престъпната скица. Той основава подслон за избавени кучета. Разказва за мними бранители на животни от Германия, работещи с медиатори в Румъния. В интернет те събират доста дарения, които отиват в техния джоб.
Снимка: DW
Преди да бъде отведено в чужбина, всяко куче би трябвало да се е сдобило с чип и да бъде вписано в интернационалната система на Европейски Съюз – TRACES. За това кучешката мафия разчита на корумпирани ветеринари, които издават подправени документи за животните.
Жена приюти в дома си 97 кучета, с цел да ги избави от урагана „ Дориан ” (СНИМКИ) Чела Филипс разгласява фотоси в обществените мрежи
Ветеринарен доктор от Румъния, поискал анонимност, споделя, че са ѝ предложили възнаграждение против правене на паспорти и регистриране в интернационалната система, без даже да е виждал животното.
Снимка: DW
Трагични скотски ориси, излъгани клиенти и безскрупулни търговци, които прибират в джоба си милиони евро.

Докато работехме по това следствие, немската полиция спря в Бавария следващия камион, пренасящ незаконно животни от Румъния.

Вижте следствието във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР