Всяка година учените работят върху създаването на лекарства, които биха

...
Всяка година учените работят върху създаването на лекарства, които биха
Коментари Харесай

Учени разработиха ваксина, която може да предотврати и убие рак на мозъка

Всяка година учените работят върху основаването на медикаменти, които биха могли да предотвратят развиването на рак или да се борят с раковите тумори. Но този път, в ново изследване те наподобява се концентрират върху основаването на " повсеместен боец ", който може както да убива ракови тумори, по този начин и да предотвратява бъдещи рецидиви, написа.

Работата по новата ваксина против рак е осъществена в лабораторията на Халид Шах в Бригам и женската болница, която е втората по величина образователна болница в Харвардското здравно учебно заведение. Според водещия създател на проучването, той и сътрудниците му се стремят да основат ваксина, която освен може да победи раков израстък, само че и да обезпечи на пациента дълготраен имунитет против това заболяване.

По време на проучването учените са употребявали живи лечебни ракови кафези, а не инактивирани. Това е значимо, защото последните имат лимитирана дарба да убиват туморни кафези, преди да провокират имунен отговор. А живите, за разлика от тях, са в положение да наблюдават туморите и да ги насочват съответно.

Учените са тествали успеваемостта на техните лечебни ракови кафези при премахване на глиобластом при мишки. Имайте поради, че това е един от най-бързо разрастващите се типове ракови тумори в централната нервна система, който се образува от поддържащата тъкан на гръбначния мозък и мозъка.

Изследователите откриват, че основаните от тях туморни кафези освен унищожават раковите кафези, само че също по този начин водят до усъвършенствана преживяемост и дълготрайно образование на имунитета. Екипът назова създадената от тях ваксина „ обещаваща клетъчна имунотерапия за солидни тумори “.

Според Шах главната задача на откривателите е била всъщност да вземат ракови кафези и да ги трансфорат в палач на рак и ваксина. Изглежда, че са съумели. Учените означават, че са употребявали генно инженерство, с цел да пренасочат раковите кафези.

Ще са нужни повече проучвания и проби, с цел да се разбере по какъв начин работи имунизацията при хората. Въпреки това към този момент можем да кажем, че началото е обещаващо.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР