Всяка година специалистите от Неонатологичното отделение към Акушеро-гинекологичната болница във

...
Всяка година специалистите от Неонатологичното отделение към Акушеро-гинекологичната болница във
Коментари Харесай

Модерен кувьоз получи АГ-болницата във Варна с помощта на Българската Коледа

Всяка година експертите от Неонатологичното поделение към Акушеро-гинекологичната болница във Варна избавят живота на близо 300 недоносени бебета от цяла Североизточна България. Тази година, с помощта на самодейността „ Българската Коледа “, здравното заведение получи свръхмодерен кувьоз за интензивни грижи, по този начин нужен на най-малките пациенти да преодолеят следствията от преждевременното раждане.

Варна

Повечето от недоносените бебета в Отделението по неонатология са с сериозно ниско тегло и се нуждаят от специфични грижи, с цел да оцелеят. Затова инкубаторите, в които живеят с месеци, са витално значими за тях.

Модерният кувьоз, дарен благодарение на самодейността „ Българската Коледа “, обезпечава на дребните пациенти нужната температура и мокрота на въздуха. Има вградена везна, която дава информация за тежестта на бебето. Така отпада нуждата тези от тях, които са в тежко положение, да бъдат изваждани от инкубатора.
доктор Снежинка Цветкова - шеф на Неонатологичното поделение в АГ-болница - Варна: Освен това дава опция за подаване на О2 непосредствено в кувьоза и то дозиран О2, което също е доста значимо, защото точната доза на кислородотерапията предотвратява трайни късни затруднения при недоносените деца.  На кого оказва помощ На кого оказва помощ "Българската Коледа "?
За 16-а поредна година акцията "Българската Коледа " ще даде опция за лекуване с високотехнологична инсталация на деца с тежки болести като о...

В началото на декември Ралица Жекова става майка на две прелестни момченца, за които в този момент се грижат неонатолозите.
Ралица Жекова: Апаратурата е извънредно значима, въпреки това. Тук има доста положителни експерти, което пък ме кара да се усещам спокойна за моите деца. + 0.
Отделението по неонатология разполага с задоволително модерни кувьози за интензивно лекуване, само че има потребност от възобновяване на част от останалите, които са 10-годишни. Необходим е и транспортен кувьоз.
доктор Снежинка Цветкова: Кувьоз, който да дава опция за деца след първична реанимация в родилна зала да бъдат превозени до интензивното поделение.
За тази инсталация неонатолозите още веднъж разчитат на хилядите българи, които поддържат самодейността " Българската Коледа ".
 Вижте повече за акцията Българската Коледа
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР