Всяка година се случват три или четири ретроградни цикъла на

...
Всяка година се случват три или четири ретроградни цикъла на
Коментари Харесай

Навлизаме в РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ от утре: за какво да внимаваме през периода!

Всяка година се случват три или четири ретроградни цикъла на Меркурий, всеки със междинна дълготрайност от три седмици. От всички планети, Меркурий е единствената, чийто назадничав резултат се усеща от множеството от хората.

Когато една планета от Земята наподобява по този начин все едно се движи обратно, се споделя, че тя е ретроградна. Всъщност придвижване "назад " няма, само че от наша позиция наподобява тъкмо по този начин. По-често от всичко, в ретроградния интервал на Меркурий страдат връзките, тъй като в астрологията Меркурий е планета-посланик.

 планети астрология хороскопи Thinkstock

Освен това бива обиден и домът, в който Меркурий е назадничав. По принцип Меркурий е планета, която се движи извънредно бързо, само че когато се намира в положение на назадничавост, скоростта му понижа с до 40 минути дневно и от тук в действителност идва чувството ни, че нещата в този интервал се случват доста по-бавно от нормално.

Марс в Козирог: време за слагане на цели и креативен триумфи

Първата ретроградна фаза на Меркурий ще се състои в дните от 23 март до 15 април в знака на Овена. Това допуска леки злополуки и пострадвания към нас. Уверете се, че оборудването, с което работите, е в изрядно положение и пригодено за ретроградния интервал. Овенът е знак на войната и насилието, което ще повлияе и на споровете в международен мащаб. А в персонален проект - пробвайте се да се въздържате от мощни страсти и контролирайте темперамента си, избягвайте борби и причини с сътрудници и другари.

 планети астрология хороскопи Thinkstock

Бъдете внимателни в интервала от 29-ти до 31-ви март, когато Меркурий ще бъде в най-критичната си фаза, попадайки в 13-ти градус на Овен. Тогава ще бъдете предизвикани доста елементарно и ще се наложи да внимавате повече от нормално.

Този път Меркурий ще направи три съществени аспекта по време на ретроградното си придвижване. На 4-ти април Меркурий попада дружно с Марс в знака на Козирог - това ще е време на огромен и непонятен яд, отчаяние и неспокойствие. Бъдете изключително деликатни в връзките си.

На 5-ти април Меркурий попада дружно със Сатурн в Козирог - тогава може да се усещаме замаяни, самотни и като че ли заклещени на едно място с епохи. Това ще ни накара да бъдем по-раздразнителни и да се разочароваме по-лесно от всеки и всичко.

Меркурий ще се причисли към Слънцето на 1-ви април, което единствено по себе си е симптом на новото начало и благоприятни условия за триумф.

Марс в Козирог и назадничав Меркурий в Овен: защо да внимаваме

Всички знаят, че по време на назадничав Меркурий е прекомерно непрепоръчително да взимаме значими решения, да предизвикваме нови планове, да подписваме контракти, да боравим с значима документи и връзка. Обратният ход на Меркурий се оказва основният провинен за недоразумения, обърквания, измами, загубвания, провалени пътувания - с две думи: светът се обръща с главата надолу, а всекидневието ни тече като високо напрежение по разкрит нерв.

Ето и какво не трябва да вършиме по време на този интервал:

 планети Thinkstock

Ретроградността на Меркурий утежнява и препятства качественото проявяване на неговите правила, а точно: връзка, другарство, пътувания, договаряне, търговия.

Всичко това няма да е изключително сполучливо през интервала. Така че, в случай че желаете да започнете нещо ново, да подпишете контракт или да проведете значим диалог, както и да извършите покупка, най-добре изчакайте малко.

А какво е хубаво да вършиме:

Ретроградният Меркурий работи доста добре във вътрешен проект и ни насочва към преосмисляне и ретроспекция.

По това време имаме опция да се показваме по-задълбочено и да вложим повече смисъл в думите си. Което значи следното: по-малко думи и повече наличие.

За какво още е подобаващ интервала? Да се връщате тук-там, на които сте били, да довършвате от дълго време стартирани каузи и да поддържате връзка със остарели познати.

Периодът е подобаващ за обсъждане на нови хрумвания и планове, а самото им осъществяване е за по-късно при директния Меркурий, когато ще може да видите доста по-добре вероятността и новите хоризонти.

2018: Какво ще се случи на всяка зодия в годината на Жълтото земно куче?

 планети Thinkstock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР