Всяка година през октомври - Световният месец за борба с

...
Всяка година през октомври - Световният месец за борба с
Коментари Харесай

Първа АГ с безплатни прегледи в световния месец за борба с рака на гърдата - slava.bg

Всяка година през октомври - Световният месец за битка с рака на гърдата Първа АГ организира своята акция за повишение на осведомеността и профилактиката на най-честото онкологично заболяване при дамите. Кампанията е подкрепена от Столичната община.

В нея с безвъзмездни прегледи за рак на гърдата се включват 10 лечебни заведения от цялата страна. Сред тях са и общинските Първа САГБАЛ „ Света София “, университетската Първа МБАЛ София „ Св. Йоан Кръстител “, Пета МБАЛ - София и Четвърта МБАЛ - София.

Успоредно с тази акция, от 2015 година насам Столична община продължава да извършва своята Програма за скринингово проучване за рак на млечната жлеза измежду избрани групи дами. От 2015 година до 2020 година скринингово проучване са минали 22 821 дами, работещи в общинското обучение, обществени и културни институти, и превоза.

За тази стратегия досега Столична община е изразходвала близо 1 млн. лева Отделно за нова инсталация, с която да се правят прегледи за рак на гърдата в общинските лечебни заведения Следствен отдел към окръжна прокуратура е отпуснала над 822 хиляди лева

Днес в небето над София още веднъж бяха пуснати 1200 розови балона - знак на броя на дамите, които всяка година губят борбата с рака на гърдата.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР