Всяка година по това време непосредствено след края на Световния

...
Всяка година по това време непосредствено след края на Световния
Коментари Харесай

3 технологични вълни, които ни очакват през следващите 12 месеца

Всяка година по това време директно след края на Световния мобилен конгрес в Барселона светът се запитва едно и също нещо: кои ще бъдат водещите трендове в мобилните технологии през идните 12 месеца до идващия конгрес?

Отговор на този въпрос дава Антъни Барунас, вицепрезидент на компанията Motorola и общоприет управител за Европа, който беше на посещаване в България и се срещна с представителите на медиите в диалог за бъдещето на промишлеността и компанията.

Тенденциите, които скоро ще усетим

Барунас предвижда, че предстоят 3 софтуерни талази, които " ще залеят " света през идващите 12-18 месеца.

Първата е навлизането на 5G мрежите. Очакването на мениджъра е това да докара до сериозна смяна на потребителско държание, повлияна от по-големи благоприятни условия, които този вид мрежи дават. Същевременно обаче навлизането на устройствата, пригодени за 5G мрежа, няма да се случи бързо, тъй като цената им към момента е висока. Причината: огромните разноски на производителите за нужния хардуер.
 Снимка 412201
Източник:

Втората е усилването на междинния ценови сегмент при смарт телефоните. Според Барунас той ще означи мощен растеж, който ще докара до все по-голямо предложение и избор на устройства на цена сред 200 и 500 $. " Потребителите няма да си купят уред за 1000 евро, като могат да си го вземат за 300-400 евро ", разяснява той.

Третата вълна е обвързвана със сгъваемите телефони. Според Барунас те могат да трансформират метода, по който гледат на смарт телефоните, само че при едно изискване - в случай че наподобяват повече на телефони, а не на таблети и фаблети. " Фаблетите и таблетите са минало ", споделя той.

Как ще отговори Motorola на тези трендове?

Компанията възнамерява " да яхне " всяка една от тези 3 софтуерни талази. Що се отнася до сгъваемите телефони, следва да забележим подобен и от Motorola, който обаче няма да има 5G.

Πo oтнoшeниe нa cpeдния цeнoви ceгмeнт ĸoмпaниятa щe aĸцeнтиpa нa мoдeлите от сериите G и категорията Моtоrоla от програмата Adnroid One. Те включват, пo дyмитe нa Бapyнac, " вcичĸи нaй-дoбpи тexнoлoгии в eднo ". Припомняме ви, че на 7-и февруари бяха показани моделите от най-новото семейство moto g7. В България към този момент са налични моделите moto g7 power и moto g7 plus.

А от днec зaпoчвaт и пpeдвapитeлнитe пopъчĸи в CAЩ нa пъpвия 5G тeлeфoн в света - Моtо Z3 с 5G moto mоd, c ĸoйтo Моtоrоlа към този момент яхва трета вълна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР