Всяка година по това време на дневен ред излиза темата

...
Всяка година по това време на дневен ред излиза темата
Коментари Харесай

Надзирателите обмислят пореден протест

Всяка година по това време на дневен ред излиза тематиката за обстановката в пандизите у нас. Причината е професионалният празник на работещите в бранша. И тази година не стартира без напрежение, тъй като надзирателите не са съгласни с реформата, която настоящето управление на Министерството на правосъдието предлага и, по която работи.

Основното терзание на надзирателите се крие в настояването на служебното ръководство на ведомството за прекосяване на 12-часови смени на работа, вместо досегашните 24-часови смени, което към този момент е реалност. Според чиновниците обаче смесеният режим се е утвърдил като най-ефективен. Това изясни в предаването  " Директно " по Bulgaria ON AIR Ясен Тодоров, началник на Синдиката на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ).

" Реално спор не е имало. Нашата организация събра подписка с над 2 хиляди подписа в нея. Подписи на хора, които не са съгласни с прекосяването на режим на работа 12 часа. Основният претекст на сътрудниците е най-много пътуването до пандизите, защото множеството чиновници работят на разстояние от 60 до 70 км. от работните си места. Тази смяна постанова двойно повече пътувания, тук-там и повече, поради числеността на състава, някои хора се постанова да пътуват и по-често, което прави персонална инфлация от над 100% за превоз ", изясни той.

От думите на Тодоров стана ясно още, че недостигът на надзиратели затруднява използването на измененията. 

" На места се мина на дневна-нощна промяна и два дни отмора, а не три, както даде обещание министърът. Нивата на ексклузивен труд няма да спаднат, насъбраните отпуски не престават да се натрупат и единственият плюс съгласно министерството е, че се смъква напрежението измежду надзирателите ", сподели той. 

В началото на месец февруари следва общо заседание на ССЗБ, на което се чака да бъде взето решение дали надзирателите ще излязат на следващ митинг за изискванията на работа в пандизите. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР