Всяка година петте най-големи световни компании за нефт и газ

...
Всяка година петте най-големи световни компании за нефт и газ
Коментари Харесай

Нефтени и газови гиганти харчат милиони срещу политики, свързани с климата

Всяка година петте най-големи международни компании за петрол и газ харчат към 200 милиона $ за лобиране, предопределено да управлява, забави или блокира политиките, свързани с климата, написа Forbes.
Това провокира проблеми за държавните управления, които желаят да приложат политиките след Парижкото съглашение за климата, които са от жизненоважно значение за постигането на задачите за изменение на световното стопляне.
Компаниите нормално не са склонни да разкриват такива разноски за лобиране и в края на предходната седмица отчет от InfluenceMap употребява методология, фокусираща се върху най-хубавите налични данни, дружно с интензивно проучване на корпоративните известия, с цел да се реши равнището на въздействие върху самодейностите, свързани с изменението на климата.
BP има най-високите годишни разноски за " климатичното лобиране " на стойност 53 милиона щатски $. Компанията е следвана от Shell с 49 милиона $ и ExxonMobil с 41 милиона $. Chevron и Total заделят всяка година към 29 милиона $ в тази посока.
InfluenceMap показва, че част от разноските за лоби са ориентирани към старания за ангажиране на политиците и необятната общност към екологичните политики, които могат да повлияят на потреблението на изкопаемите горива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР