Всяка година от 1995 година насам престижните отличия Златно перо“

...
Всяка година от 1995 година насам престижните отличия Златно перо“
Коментари Харесай

Връчват отличията за принос към българската култура „Златно перо“

Всяка година от 1995 година насам влиятелните оценки „ Златно перо “ се присъждат за принос към българската просвета и изкуство, като тази година церемонията по награждаването ще означи тяхната 24-та годишнина, съобщи кореспондент на БГНЕС. Тържествената гала ще се състои на 22-ри май от 16:00 ч. на „ Ларгото “ (пл. Независимост) в центъра на столицата.
Сред носителите за 2019 година са емблематичният артист Васил Найденов, писателката Здравка Евтимова, артиста Владимир Пенев, феноменалната пианистка Пламена Мангова, изтъкнатия композитор Стефан Димитров, джазмена Ангел Заберски, диригента Юли Дамянов и други изтъкнати създатели. Едно от оценките се присъжда на амбициозния екип на Софийската филхармония, във връзка 90-годишнината на оркестъра. Като знак на дълбоката благодарност на уредниците към приноса на тези създатели в областта на музиката, театъра, литературата, изобразителното изкуство и публицистиката, отличените ще получат изящната брошка във формата на писец, която се създава от 24-каратово злато.
Програмата на церемонията ще включва осъществявания на някои от артистите – носители на почетния знак, а началото на церемонията ще дадат звънките гласове на децата от вокална група „ Сладки пуканки “ с Химна на Кирил и Методий.
Съорганизатор на форума е Министерството на културата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР