Всяка година основателят на Virgin Group Ричард Брансън организира конкурс

...
Всяка година основателят на Virgin Group Ричард Брансън организира конкурс
Коментари Харесай

Ричард Брансън съветва как да увеличите стократно шансовете си за успех

Всяка година създателят на Virgin Group Ричард Брансън провежда конкурс за бизнес хрумвания. По мотив тазгодишното издание той показа своето виждане за това по какъв начин човек може да увеличи неведнъж възможностите си за триумф в кариерата.

" Какво провокира хората да измислят страхотни хрумвания за бизнес? Трудностите. Когато си сърдит на нещо, използваш тази страст и получаваш ентусиазъм по какъв начин да решиш казуса си ", съобщи Брансън, представен от Business Insider.

За образец той даде съсъздателя на компанията Innocent Ричард Рийд . Неговата първа работа била във фабрика за кучешка храна, където му плащали по 2 паунда на час. Задължението му било безусловно да седи по през целия ден на колене и да събира падналите от машините кучешки бисквитки.

Рийд бил сигурен, че има и по-добър метод да се прави тази работа и помолил началника да му даде метла, с която да събира бисквитите. " Синко, метлата си ти ", му споделил шефът. В този миг Рийд схванал, че желае самичък да си бъде началник и решил да започва личен бизнес.

Брансън цитира и спортистът Мохамед Фара, съгласно който спортът също може да ни научи доста за бизнеса. И в двете сфери би трябвало да бъдеш почтен със себе си. Понякога ще се проваляш и ще правиш неточности. Но точно посредством тях можеш да добиеш най-силната мотивация.

" Каквото и да правиш в живота - да тичаш маратон, да създаваш бизнес, каквото и да е, използвай яда си като ентусиазъм и ще имаш доста по-големи шансове за триумф. А и ще се забавляваш повече ", обобщава Брансън.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР