Всяка година Община Пловдив гордо обявява победителите в конкурса Млад

...
Всяка година Община Пловдив гордо обявява победителите в конкурса Млад
Коментари Харесай

Приложение разказва на чужденците тайните на Пловдив

Всяка година Община Пловдив гордо афишира спечелилите в състезанието „ Млад бизнесмен “ и раздава награди ​- първа от 7000 лв., втора - 4000 лв., и две трети - от по 2000 лв.. След тържествената гала и връчването на чековете на призьорите, плановете се случват на правилото на почтена дума. Тоест, следващ надзор и инспекции по какъв начин се разходват общинските пари няма. Екипът обаче, който предходната година взе трето място на общинския конкурс, към този момент може да се похвали с подготвена услуга. Това е Plovdiv Auto Experience -приложение, което е в услуга на чуждоезичните туристи, които идват в града неорганизирано и без да употребяват екскурзоводи.

В платформата са събрани 50 от най-популярните туристически обекта в Пловдив - антични забележителности, музеи, църкви, обекти навън. Те се демонстрират като фотоси, къси обстоятелства, работно време, адрес, цени на билети и други значими детайлности. А най-хубавото е, че екскурзиантът може да си постави слушалките в ушите и да изслуша аудиозапис с историята на обекта. Той не е настойчив, беседата е дълга колкото една ария да вземем за пример, споделя Мирослав Гаригов, един от „ мозъците на плана “. За да е достоверен записът, успяхме да убедим американец да изчете значимите обстоятелства, добавя той. При влизане в приложението той локализира мястото и дава и обектите, които са наоколо и си заслужават да бъдат прегледани. Това е едвам първата част от Plovdiv Auto Experience и е единствено англоезична, изяснява Мирослав Гаригов. Приложението дебютира едвам преди две седмици. Има безвъзмездна версия и друга, по-богата, която е платена. То не е тъкмо гид, тъй като не дава подготвени направления, а задоволява любознанието на туристите - пътешественици, които виждат неповторими неща, останали скрити от обичайните екскурзоводски обиколки, показва Мирослав.

Зад Plovdiv Auto Experience стоят трима IT експерти - двама програмисти Стоян Пенев и Иван Бинев и Мирослав, който си вади хляба като уеб дизайнер. И тримата са от Пловдив и са на възраст сред 26 и 34 години, каквито са изискванията в състезанието „ Млад бизнесмен “.

Общината дава, страната взема

Наградите от сходни състезания се таксуват от Национална агенция за приходите. Така тримата млади мъже получават вместо оповестената премия от 2000 лв. тъкмо 1800 лв. поради налога от 10%, който страна удържа. За първата премия от 7000 лв. отбивът е още по-голям - 700 лв.. Това е по този начин, тъй като в Национална агенция за приходите имат ясно разграничаване за облагането на паричните награди, които не са предоставени от шеф. Взема се налог от всички игри, надпревари и състезания, в които участникът демонстрира умствени качества или физически умения. И надлежно не се таксуват паричните награди, които са в резултат на инцидентно установяване на облаги, изясняват от Национална агенция за приходите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР