Всяка година нараства броят на жените, които се отказват от

...
Всяка година нараства броят на жените, които се отказват от
Коментари Харесай

Пет причини да използваме по-малко козметика

Всяка година нараства броят на дамите, които се отхвърлят от козметични артикули или ги употребяват по-пестеливо. Тенденцията за естествена визия не е просто супермодерно събитие, а блян на нежната половина от човечеството да избира най-правилното за своята осанка. Ето 5 аргументи да използваме по-малко козметика:

Ползи за здравето

Съвременната козметична индустрия е доста близка до химическата и не е загадка, че силиконите, фталатите, сулфатите и парабените напълно не са безобидни съставки в доста от продуктите.
Те могат да ни окажат " мечешка услуга " и да предизвикат нарушавания на салдото на хормони в организма ни.

Направете си опит: откажете се от потреблението на декоративна козметика за 1 месец и ще видите какъв брой по-здрава ще наподобява кожата ви.
 грим ThinkStock/Getty Images-->
Грижа за природата

Индустрията за хубост е нещо грандиозно, което обаче се показва и в тонове нездравословни излъчвания, изхвърлени в атмосферата и почвата, милиони, изразходвани за основаването на индустриални уреди, закупуването на първични материали и тестването на крайния артикул.

Производството на пластмаса по целия свят се регистрира като сериозен проблем, а в козметичната промишленост то е необятно застъпено. Като употребявате по-малко козметика, вие допринасяте за здравето на планетата.

Пестят се пари

Повечето дами не употребяват до край и половината средства, които имат в своя козметичен несесер . Защото е реалност, че попълняме козметичната си чантичка не от нужда, а тъй като се поддаваме на импулса си да имаме и това, и това.
 козметика ThinkStock/Getty Images
Пести се време

Жената губи за нанасяне и събаряне на грима до към час и половина ежедневно, съгласно статистиката. Това време може да бъде употребявано много по-продуктивно, в случай че намалите потреблението на козметика.

Хармония и убеденост

За мнозина от нас отводът от ежедневен макиаж е сериозна стъпка, за някои даже е като да излязат голи от у дома и изобщо не могат да си го показват. А с годините гримът се трансформира в нещо като втора кожа, а слагането му - в постоянен табиет.

Да се откажеш от грим обаче значи да приемеш себе си с всичките ти достолепия и недостатъци на външността, да си позволиш лукса да не бъдеш идеална и да простиш на бръчиците и сенките под очите.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР