Всяка година на 19 октомври, когато е Денят на българския

...
Всяка година на 19 октомври, когато е Денят на българския
Коментари Харесай

Община Ловеч с поздравления по повод рождения ден проф. д-р Никола Владов

Всяка година на 19 октомври, когато е Денят на българския доктор, Община Ловеч има удоволствието да  отбелязва като добавена стойност и персоналния празник на проф. доктор Никола Владов.

Това се споделя в поздравлението, което през днешния ден изпрати кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова до именития доктор, почетен жител на Ловеч.

„ Благодарение и на Вашия труд и гений Военномедицинската академия постоянно е била на върха в хирургията у нас, като реализира най-сложните оперативни интервенции в коремната хирургия с най-модерната и новаторската хирургия. Не e инцидентно, че неотдавна бяхте определен за ръководител на Българско хирургическо сдружение, за което Ви  поздравяваме. Нашият град се гордее със своето лекарско съсловие, с неговата добродетелност и безрезервност. Това с особена мощ важи и за Вас, тъй като сте сполучлив последовател на известна лекарска фамилия “, се споделя още в документа.

Никола Николов Владов е български доктор, експерт по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия, професор. Роден е в Ловеч на 19 октомври 1960 година в Ловеч. Завършва медицина в Медицинския университет през 1987 година През 1993 година работи в Първа хирургическа клиника на „ Пирогов “. Специализира в Париж жлъчно-чернодробна, панкреатична, лапароскопска и колоректална хирургия. В интервала 1996 – 1998 година работи в хирургичната клиника на Районната болница в град Бежа, Тунис. Работил е като шеф на първа хирургична клиника на МБАЛ – Пазарджик.

Между 2003 и 2009 година е шеф на клиника по жлъчно-чернодробна и панкреатична хирургия във ВМА. Специализира „ Чернодробна трансплантация “ в Париж и „ Лапароскопска колопроктология “ в Италия. От 2007 година проф. Владов е началник на програмата за Чернодробни трансплантации на ВМА. От 2009 година е шеф на клиника по Чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия на Военномедицинска академия, МБАЛ – София. През 2009 година пази дисертация на тематика „ Рак на панкреаса “ и придобива научна степен „ лекар на медицинските науки “.

 През 2011 година получава званието „ професор “. През януари 2013 година определен е за почетен член на Френската академия по хирургия. Почетен жител на Ловеч от 29 март 2017 година за „ за големия му принос в постигнатите съпоставими с европейско равнище достижения в чернодробните трансплантации, за високия му човешки и професионален морал в активността на българското опазване на здравето “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР