Всяка година желаещите да участват в елитните маратони са стотици

...
Всяка година желаещите да участват в елитните маратони са стотици
Коментари Харесай

По пътя от виртуалния до истинския маратон в Ню Йорк

Всяка година искащите да вземат участие в елитните маратони са стотици хиляди. Местата обаче са лимитирани и една част от тях се разпределят посредством чоп на инцидентен принцип, като това стопира мнозина да се допрян до вълнението.

Преди година уредниците на маратона в Ню Йорк откриха самобитно решение с въвеждането на спомагателна опция за присъединяване посредством пробягването на... виртуален маратон.

В него състезателите би трябвало да преодолеят класическата отдалеченост от 42 км, като мястото на бягането е без значение. Единственото изискване е то да бъде в границите на 6 часа и 30 минути и достижението да е записано с приложението Strava.

През 2018 година виртуалният маратон мина при стеснен брой места и такса за присъединяване, като тогава състезателите бяха 500. Сега рестриктивните мерки са отстранени и всеки, който се вмести в контролното време, ще заслужи мястото си в същинския маратон следващата година.

" Това е превъзходен метод да се свържем с повече хора по света. Хората усещат, че са част от нещо огромно ", сподели Майкъл Капирасо, президент на New York Road Runners, която провежда събитието.

Фотогалерия: Цветният маратон в Ню Йорк >

Регистрацията за виртуалния маратон ще бъде отворена от 19 юни. Участниците ще би трябвало да създадат бягането си в дните преди маратона в Ню Йорк., който ще се организира на 3 ноември.

Събитието е част от шестте елитни маратона, които включват още Токио, Лондон, Бостън, Чикаго и Берлин. Маратонът в Ню Йорк е измежду най-посещаваните надпревари за тичане, като през конкуренцията през 2018 година беше приключена сполучливо от рекордните 52 812 бегачи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР