Всяка година излизат стотици филми, които привличат милионна аудитория. Ето

...
Всяка година излизат стотици филми, които привличат милионна аудитория. Ето
Коментари Харесай

Топ 10 на най-печелившите филми на всички времена

Всяка година излизат стотици филми, които притеглят милионна публика. Ето най-печелившите филми в историята на киното:

10. " Хари Потър и Даровете на Смъртта, Втора част "

Финалната част от историята за младия вълшебник Хари Потър се заковава на десетата позиция с над милиард и 341 хиляди $ доход. Филмът излиза през 2011 година, а конфликта сред Хари и лорд Валдемор се трансформира в най-гледания епизод от сагата.

9. " Черната пантера "  
 Черната пантера Форум Филм България
Премиерата на кино лентата е при започване на 2018 година и единствено за половин година събира милиард и 346 хиляди $ доходи. Приключението за въображаемата страна Уакнда се оказва един от най-успешните филми на комиксовия хегемон Марвел и се подрежда на второ място по доходи за 2018 година.

8. " Отмъстителите: Ерата на Ултрон "

Втората част на Отмъстителите излиза през 2015 година, а  борбата сред Отмъстителите и супер компютъра Ултрон несъмнено е впечатлила публиката, защото филмът съумява да осъществя милиард и 405 хиляди $ доход досега.-->

7. " Бързи и Яростни 7 "   
 Кадър от Кадър отФорум Филм България
Красиви дами, бързи коли и безкомпромисни мъже - какво повече му би трябвало на човек? Въпреки че не свети с неповторим сюжет, седмата част на „ Бързи и гневни “ е отлично развлечение и очевидно доста хора са същото мнение. Филмът излиза през 2015 година и се заковава на 7-та ни позиция със сумата от милиард и 516 хиляди $.

6. " Отмъстителите "

Супер героите още веднъж се завръщат в класацията ни. Първата част на историята за Железния човек, Капитан Америка, Тор и компания, докарва доход от милиард 518 хиляди. Премиерата на Отмъстителите е през 2012, а филмът е преди всичко първо място по доходи за същата година.

5. " Джурасик свят "

Динозаврите нахлуват в класацията ни. Приключението из праисторическия парк излиза през 2015 и съумява да се нарежда на 2-ро място по доходи за същата година. До момента филмът е осъществил милиард 670 хиляди $ и гордо застава на петата позиция.

4. " Отмъстителите: Война до безкрайност "
 Отмъстителите: Война до безкрайност Форум Филм България
Третата част на Отмъстителите е най-гледания филм през 2018. „ Война до безкрайност “ съумява да премине границата от 1 милиард доходи единствено за 11 дни след премиерата си, а досега сумата е набъбнала до 2 милиарда $ . Впечатляващо достижение, като се има поради, че премиерата на кино лентата беше на 23 април тази година.

3. " Междузвездни войни: Силата се пробужда "  

Едва ли има човек, който към момента не се е потапял в космическата  борба сред светлината и мрака. Почитателите на „ силата “ ще са удовлетворени да схванат, че продължението на паметната поредност осъществя 2 милиарда и 68 хиляди $ доход, което е задоволително да нарежда джедаите на 3-то място в класацията ни.

2. " Титаник "  
 Титаник Кадър отGettyimages
Историята за нещастието, сполетяла най-известния транспортен съд в света, излиза през 1997 и незабавно се трансформира в един от най-успешните филми за всички времена. С впечатляващите 11 Оскара и  доходи от 2 милиарда 187 хиляди „ Титаник “ е втори в класацията ни за „ най-печеливши филми “.

1. " Аватар "  

Филмът на Джеймс Камеран се появява през 2009 и трансформира киноизкуството. Визуалните решения носят на кино лентата 3 Оскара – за операторско майсторство, за образни резултати и най-хубава арт идея. До момента филмът е генерирал над 2 милиарда и 700 хиляди $ доходи и справедливо застава на челно място в класацията ни. През 2020 година ще излезе дългоочакваното  продължение на историята за планетата Пандора и нейните жители.

И още:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР