Всяка година Европейският съюз харчи по 65 милиарда долара годишно

...
Всяка година Европейският съюз харчи по 65 милиарда долара годишно
Коментари Харесай

Евромилиардите за земеделие отиват при едрите фермери и правителствени лидери

Всяка година Европейският съюз харчи по 65 милиарда $ годишно за подкрепяне на фермерите и поддържане на селските общности.

Земеделската стратегия на Европейския съюз е една от най-големите за приемане на помощи в света и съставлява 40% от европейския бюджет. Но в основни области харченето на парите е непрозрачно, а отчетността куца.

През ноември следствие на в. " Ню Йорк Таймс " разкри, че дотациите от земеделските фондове отиват за олигарси, мафиоти и крайнодесни популисти. Разследването сподели още, че някои национални водачи употребяват европарите за обогатяване на другари, политически съдружници и членове на фамилиите си. Сега изданието написа по какъв начин земеделската комисия в Европейския парламент отхвърли " поправката Бабиш ", чиято цел беше да се забрани на политиците, които дефинират по какъв начин да се разпределят тези средства, да получават от тях.

Поправката е наречена на чешкия министър председател Андрей Бабиш – милиардер и аграрни производител, откакто негови компании получиха 42 милиона $ европейски дотации през 2018 година от държавното управление в Чехия, а други негови компании още 7 млн. $ в Германия, Унгария и Словакия от земеделските еврофондове.

Гласуването на " поправката Бабиш " е отхвърлено напролет в намерено съвещание на комисията за 11 секунди без диспути.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР