Всяка година е неповторима сама по себе си и си

...
Всяка година е неповторима сама по себе си и си
Коментари Харесай

Астро-прогноза за 2018

Всяка година е неповторима сама по себе си и си има своите отличителни черти. Има по-значими години, има и по-малко значими. Някои са наситени с доста събития, други са по-спокойни. 2018 година е под въздействие на две женски планети както ще забележим, по тази причина и ще доминира женската сила, която носи бездейност.

Астрологично 2018 година е под ръководството на планетата Венера. На всеки осем години Венера се възстановява на своето място съгласно Звездата на маговете. Годината е удобна за хората, които се занимават с изкуство: музиканти, поети, писатели, художници. Планетата предизвиква хората да си сътрудничат, да поддържат връзка повече. В същото време поражда мързел, податливост към празен живот, полови излишества, харчене на повече пари за безполезни неща или първокласни артикули, за удоволствия и развлечения.

Какво можем да чакаме от новата 2018 - годината на Венера? Не може да се каже, че ще е доста спокойна и безгрижна година. Напротив, тя ще бъде сложна година и ще продължава да господства в нея духът на смяната. Проблемите, които човечеството е натрупало през последните няколко години, няма да изчезнат ненадейно. За да се решат несъгласията в международната политика и стопанската система са нужни още доста години напред. Може единствено да се надяваме, че събитията ще се случват по-плавно и меко, в сравнение с в предходните бурни години.

Венера символизира утехата и спокойствието, отклонението от мощните способи, желанието за решение на комплицирани проблеми и спорове посредством взаимни отстъпки, взаимноизгодни съглашения. Настъпващата година е извънредно удобна освен за работа над предишните неточности, само че и дава късмет да стартираме живота си на чисто.

Годината ще е удобна за персоналните връзки, за подписване на бракове и раждане на деца. Браковете, подписани в годината на Венера ще бъдат изненадващо здрави и трайни. Специална рекомендация за тези, които ще подписват брак е да заобикалят интервалите, когато ще бъдат ретроградни планетите Меркурий и Венера. Това са 23.03.2018 - 15.04.2018; 26.07.2018 – 19.08.2018; 17.11.2018 – 07.12.2018; 05.10.2018 – 17.11.2018. Също по този начин е добре да избирате интервалите на растяща Луна и да избягвате дните, когато Луната е намаляваща.
Нумерологично пък годината ще бъде под въздействие на двойката и Луната - Числата на 2018 са 2+0+1+8= 11=2

Съгласно Кабала двойката значи отричане, двоякост, разпад, конфронтация, опълчване, разцепление. 2 (1+1) може да се пояснява като демонстрация на капацитета, който се съдържа в единицата. Бунт на Луцифер против Бога. Характерни за двойката са антагонизма и опълчването. Изобщо двойката е дисхармонична.

Числото 18 символизира тайното обучение, езотериката, посвещението. При 18 човек усеща по какъв начин някаква висша мощ ръководи ориста му, само че го съпровожда преди този момент с ясни знаци, които е доста значимо да схваща. Числото 18 е израз на Божествената обич към материалния свят и осъзнаване на истината: „ Бог е обич!”

Началото на годината ще стартира с въздействието от съразмерен аспект сред Юпитер и Плутон, който ще бъде динамичен и потребен за мнозина. Енергията ще се прояви задоволително градивно. Това е аспект на духовното самоусъвършенстване и възобновление. Проявява се посредством положителна ментална конфигурация. Точният аспект сред тях ще бъде на 16 януари, тъй че през януари всички ние ще можем да се възползваме от плодовете му и работейки в екип да получим прерогативи и действителни изгоди. След това целият месец март и първата част на април ще бъде положителен, изпълнен с сила интервал благоприятстващ, груповия развой и взаимноизгодно съдействие. Полезен аспект за процъфтяването и развиването на публични, религиозни, просветителски, юридически и културни организации. Носи полза от корпоративни ползи и крупни планове. Може да се каже, че първото тримесечие на годината е идеално за кариерно израстване, професионализация и триумф в обществените планове.

Един много сложен аспект ни чака в интервала от 29 март до 9 април 2018 година, когато Сатурн в Козирог ще съвпадне с Марс, ще образува квадрат към Слънцето и ретроградния Меркурий в Овен. Това ще бъде аспект на сложни времена, битка, конфликт на ползи, неспособност за договаряния, раздробяване на съществуващи съглашения и контракти. Можем да прибавим към натоварените интервали и 08.05-22.05 и 12.09-23.09.

В ретроградно придвижване ще бъде Марс от 27.06.2018 – 28.08.2018. Това е времето на увеличение на вероятността от спорове и изключителни обстановки. В интервала на ретроградността се падат и 2 затъмнения: 13.07. – отчасти слънчево и 27.07. – цялостно лунно. В същото време, второто затъмнение е в съвпад с Марс и квадрат с Уран, което го прави един от най-потенциално напрегнатите интервали на годината. Неподходящо време за нови начинания, за започване на бизнес, за пазаруване на автомобил, за преинсталиране на компютър, не е удобно за планувани хирургични интервенции (допустими единствено животоспасяващи). Дните изключително от 20 юли до 13 август могат да бъдат доста динамични и спорни. Квадратът на Марс с Уран е много мъчителен, спешен и травматичен интервал. В същото време Марс е в съвпад с Южния възел и Черната Луна, съвсем на границата сред Козирог и Водолей, тъй че е доста евентуално да имаме срещи с предишното си под една или друга форма, които няма да са доста приятни, дори конфликтни, стремителни и парадоксални.
Сатурн в Козирог може да изостри напрежението в сферите, свързани със системата на обществената администрация и нейното действие, с страната, с нейното устройство, ред, закони и граници, структури на властта и организацията на обществото. Трябва да се вкара ред, сигурност и изясненост. Но в това време оптимално ще се проявят консервативните трендове, суровост и ограничавания.

Предстои да изживеем още едно значимо събитие през годината и много комплицирано за прогнозиране – това е придвижването на Уран. Той ще извърши преход от знака Овен в знака Телец (15 май). Няма да остане дълго там и още веднъж ще се върне в предходния си знак. Пътуването на най-висшата планета сред границите на двата знака е значимо събитие, защото се трансформират обществените и политическите трендове, нещо от нашия живот си отива при тази ингресия и последователно навлизаме в нова ера за нас. Тъй като става назадничав на 7 август (до 07.01.2019), среща се едвам във втория градус на знака, ще стартира противоположното си придвижване и още веднъж ще се върне в знака Овен на 6 ноември. Окончателното прекосяване на Уран в Телец ще стане на 6 март през 2019 година, където ще остане през идващите седем години до 2026 година.

Тъй като Сатурн е в първите градуси на Козирог, преходът в новите условия и промяната на икономическите столетия ще стане гладко, съвсем незабелязано ще се извърши, което е добре за нас и ще ни защищити от непотребни разтърсвания. Тенденциите за смяна обаче ще са постоянни. Това придвижване на Уран ще ни приспособи последователно към непрекъснатата смяна на обстановката, към неустойчивостта на всички процеси, в които сътворяваме нашата действителност. Затова е належащо да се запасим с самообладание и да имаме огромна еластичност, с цел да успеем да се приспособяваме към непредвидимия темперамент на Уран. На 16 май и 8 ноември можем да чакаме изцяло непредвидени обстановки, изключително в случай че имаме нещо значимо в последните градуси на Овен и първите градуси на Телец.

Сатурн и Уран ще образуват тригон, въздействието, от който ще продължи два месеца – юли и август. Това време е удобно за ментални занимания, изключително в региона на науката и философията. Възможен е забележителен напредък, реализиране на съществени задания, които се правят в колектив. Достигане до надълбоко схващане на окултните и Вселенските закони. Периодът е добър за проучване на астрология. Възможна е полза от контакти с по-възрастни хора. Благоприятно време за групи и организации, които се занимават със съществени цели. За мнозина това ще бъде времето, когато старите фондации последователно ще бъдат заместени от нови.
Местните въоръжени спорове няма да могат да бъдат избегнати. Ислямският екстремизъм ще продължи да сее гибел и да основава спорове. Има вяра обаче останките на ИДИЛ да бъдат разгромени дефинитивно и това се чака да стане към средата на годината. Въпреки това, въпреки и разпръснати, ислямските бунтовници ще продължат да основават проблеми. Вълната от терористични офанзиви от фанатици-убийци няма да спре, само че се надявам най-малко жертвите да са по-малко, а не стотици. Под прицела им ще бъдат Германия, Франция, Испания. В по-малка степен е застрашена и Англия. Има заплаха от въоръжен спор сред Саудитска Арабия и Иран. Конфликтът сред тези страни може да доближи отворената фаза в средата на февруари, средата на юли или през септември.

Северна Корея ще продължи да изпитва търпението на международната общественост. Ново изстрелване на ракети ще прелее чашата на търпението на Съединени американски щати и те могат да основат коалиция против тях с някои страни. Съществува заплаха от огромна авиационна злополука или световна интернет нередовност с неприятни последствия за международната стопанска система. Съществува възможност да се случи случай в нуклеарен обект, в електроцентрала или в проучвателен център, с освобождението на смъртоносни субстанции в околната среда. Вероятност от огромни детонации и огромни произшествия. През есента е допустимо също по този начин да има авиационен случай с доста жертви. Юпитер в Скорпион загатва за усилване на контрола на силите за сигурност.

В средата на лятото (на 19 август) Юпитер ще има съразмерен аспект с Нептун, което ще ни даде малко вяра за утихване на интернационалните спорове и понижаване на горещите точки по света. Благоприятно време за духовния живот, за религията, за лечебни заведения, университети, просветителска работа и духовни организации. Стимулира креативното въображение, покачва чувствителността към хубостта, интуицията, носи ентусиазъм и ни прави по-великодушни и състрадателни.

Сатурн и Плутон ще бъдат в земни стихии и ще подкрепят всички съществени, упорити, поредни инициативи. Успехът ще съпътства тези, които се поучават от предишните неточности, одобряват опита на предишните генерации и се стремят към новото.

Радостното е, че за разлика от предходните години, през 2018 година няма да има точни сложни аспекти сред тежките планети (това са Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон). А точно, напрегнатите аспекти сред тези пет "социални ", с дълги цикли планети, постоянно се съпровождат от спешни обстановки на Земята, както неведнъж се откри в предишното.Това дава дребна вяра, че и природата може да се успокои. Пак ще има наводнения, серия от трусове, пожари, урагани, вулканична активност и други естествени бедствия (това няма по какъв начин да спре), само че с по-краткотраен и лек темперамент. Времето на планетата може да се чака да влезе в нормалната рамка, температурата през всички сезони ще подхожда долу-горе на междинните индикатори.

През 2018 година се чакат пет затъмнения. Първото лунно затъмнение ще се появи в съзвездието на Лъв в нощта на 31 януари, последвано от отчасти слънчево затъмнение в съзвездието Водолей на 15 февруари. През лятото на 2018 година ще има три затъмнения. Частично слънчево затъмнение в съзвездието Рак на 13 юли, цялостно затъмнение на Луната във Водолей на 27 юли и отчасти слънчево затъмнение в знака Лъв на 11 август.

Времето, в което планетите ще бъдат ретроградни през 2018 година.

Меркурий

23.03.2018 - 15.04.2018

26.07.2018 – 19.08.2018

17.11.2018 – 07.12.2018

Венера
05.10.2018 – 17.11.2018

Марс
27.06.2018 – 28.08.2018

Юпитер
09.03.2018 – 11.07.2018

Сатурн
18.04.2018 – 07.09.2018

Уран
07.08.2018 – 07.01.2019

Нептун
20.06.2018 – 26.11.2018

Плутон
22.04.2018 – 01.10.201

Тази прогноза за 2018 година носи единствено най-общ темперамент. Как тъкмо ще се стекат събитията за вас, зависи само и единствено от персоналния ви хороскоп. Въпреки сложните времена, в които живеем, не спирайте да бъдете оптимистично настроени. Вярвайте, че неприятното ще ви заобиколи и се надявайте на най-хубавото – това е най-хубавата рецепта за оцеляване! Щастлива нова година!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР