Всяка година близкоизточната азиатска държава посреща милиони посетители с огромно

...
Всяка година близкоизточната азиатска държава посреща милиони посетители с огромно
Коментари Харесай

Необикновените хотели в Обединените арабски емирства

Всяка година близкоизточната азиатска страна посреща милиони гости с голямо многообразие от хотели. Страната разкри проекта си да трансформира Дубай в номер едно туристическа дестинация до 2025 година.

Като се стартира от хотела, намиращ се в най-високата постройка в света Burj Khalifa и се стигне до пустинни първокласни хотели, излиза наяве, че нито един екскурзиант няма да остане отчаян.
 Снимка 399510
Източник:

XVA Art Hotel, Дубай

Отворен през 2003 година и ситуиран в историческия квартал Al Fahidi с най-старата общественост в Дубай, този хотел разполага с 15 стаи, граничещи с три разнообразни сенчести двора. Хотелът поддържа три вятърни кули.

Стаите имат климатици и спомагателна вентилация на тавана, с цел да се оправят с влагата през летните месеци.

Всяка стая е тематично аранжирана от разнообразни дизайнери и актьори. В хотела се намира и една от най-престижните галерии в района, показваща творби на художници от Средния изток.

Zaabeel House Al Seef, Дубай

Този хотел е единствено на пет минути път с кола от първия. Все още се усеща духа на обичайния локален квартал. Разположен до речния приток Скафос - исторически един от стратегическите търговски центрове на Дубай, Zaabeel House има 200 стаи с елегантен фокус върху дизайна и съвременна, хилядолетна атмосфера. Пространството е екстравагантно с хамаци, стенни илюстрации и свободно стояща душ кабина в спалнята.
 Снимка 399498
Източник:

QE2 (Queen Elizabeth2) , Дубай

По времето, когато е бил първокласен пътнически транспортен съд, QE2 е считан за обичано място на редица звезди, като Дейвид Боуи, който е казвал, че написа песните си на борда, Елизабет Тейлър и Бъз Олдрин.

Корабът е строен в Англия, само че в този момент е непрекъснато закотвен на изкуствено основаното комерсиално пристанище Mina Rashid в Дубай. Заради предходното си предопределение на круизен транспортен съд, хотелът в този момент предлага голям брой благоприятни условия за хранене и развлечения. Забележителният хотел е идеална опция за хора, които харесват круизите, само че хващат морска болест. Ресторантът е отворен освен за посетители на хотела, а за всички туристи.
 Снимка 399499
Източник:

Andaz Capital Gate, Абу Даби

На час път от Дубай е Абу Даби, а там предложенията за нощувки на гостите са повече от ексцентрични.

Ако не се притеснявате да отседнете на ексцентрични места, тогава хотел Andaz - ситуиран в " Capital Gate, " наклонената кула на Абу Даби " би трябвало да участва в листата ви. Направената от човек постройка е наклонена 18 градуса на запад. Това е 4 пъти повече от кулата в Пиза. Панорамните гледки обаче, които се виждат от хотела, заслужават да се видят. Още една специфичност на този хотел, е че резервация може да се направи освен посредством общоприетоо позвъняване, а посредством питане през приложението WhatsApp.
 Снимка 399507
Източник:

The St. Regis, A бу Даби

Това несъмнено е мястото за хора, които имат доста пари за харчене. Цените стартират от $11,978 на нощ за апартамент. Двуетажният апартамент е ситуиран на повече от 220 метра височина сред две кули, което го прави най-високия окачен апартамент в света. Тези, които могат да си го разрешат, ще разполагат с 4 спални, персонална библиотека, кино и СПА.

Radisson Blu Hotel & Resort , Ал Аин

Официално посочена Hilton Al Ain, тази постройка е по-стара от самата страна. Разположен в оазисния град Ал Аин, единствено на час път от Дубай и Абу Даби, той е една от първите бетонни здания, издигнати в града. Вътрешният оазис кани гостите да се насладят на планинските пейзажи, исторически музеи и град, украсен с замъци.
 Снимка 399509
Източник:

Rosemont Hotel and Residences, Дубай

Ако някъде стават чудеса, то, това е в Обединените арабски емирства. Къде другаде може да се види тропическа гора в средата на многолюден град.

Този 53-етажен хотел ще бъде отворен по-късно тази година и ще разполага със лична тропическа гора, ситуирана на покрива, както и неестествен плаж и басейн със стъклено дъно над оживените улици на Дубай. Между плажа, водопадите, потоците и дърветата туристите ще не помнят, че в град, а какво остава за пустиня.

Малко от нововъведенията в Дубай оферират целогодишно намерено пространство, което да е избавление от тежките летни температури. Проектът включва буйна растителност и напреднали сензорни дъждовни системи. Хотелът ще предлага също боулинг и батути, както и резиденции за дълготрайно пребиваване.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР