Всяка година българската нация намалява с от 20 до 30

...
Всяка година българската нация намалява с от 20 до 30
Коментари Харесай

Защо България е трета по смъртност в света според доклад на ЦРУ?

Всяка година българската нация понижава с от 20 до 30 000 жители. Това съобщи доктор Димитър Ленков по БТВ, разяснявайки за какво България е трета по смъртност в света съгласно отчет на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Хаос съществува в Националната здравно-осигурителна каса и в опазването на здравето, уточни той. Средствата, които са необходимив момента за опазването на здравето са към 8 милиарда лв., а тя разполага с 4 милиарда, съобщи той.

Над 1 милион са българските жителите, които от години не си заплащат здравните вноски, а употребяват здравни услуги, сподели той.
Ленков насочи молба към премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила и финансовия министър - и лекарите да бъдат включени в тази група, която не си заплаща здравните вноски, а те от своя страна няма да приказват повече за увеличение на заплатите.

Крайно време е към този момент да има посочени отговорни за положението и хаоса в опазването на здравето ни, съобщи от своя страна доктор Емануил Найденов.

Това е един болен организъм, който първо е гладуващ, сподели той. По думите му няма резултат от вкарването на повече пари в опазването на здравето, тъй като заболеваемостта и смъртността се усилва.

По думите на доктор Найденов опазването на здравето стана политически инструмент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР