Всяка форма на агресия срещу деца е недопустима, каза столичният

...
Всяка форма на агресия срещу деца е недопустима, каза столичният
Коментари Харесай

Фандъкова: Насилието над деца е недопустимо


Всяка форма на експанзия против деца е неприемлива, сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова във връзка зачестилите случаи на експанзия по детски градини и домове.

Тя бе безапелационна, че хора, които упражняват физическо или психическо принуждение над подрастващи „ нямат място” в сходни институции.

"Няма опрощение за принуждение над деца”, акцентира пред „ Здравей, България “ по Нова телевизия Йорданка Фандъкова.

„ Аз разбирам кмета, която изрежда буквата на закона, аз също съм кмет и съм длъжна да съблюдавам трудовото законодателство”, сподели тя във връзка обстоятелството, че при последния случай на принуждение против деца, възпитателката остана на работа.

Тя изрази визията си, че при случаи на принуждение против деца би трябвало да се реагира бързо.

Фандъкова разяснява и тематиката за видеонаблюдението в детските градини.

„ Аз считам, че видеонаблюдението е една опция да се превантира, само че и да се вижда истината “, счита тя.

Кметът уточни, че Столична община е подготвена да поддържа финансово всяка детска градина или ясла, която пристъпи към видеонаблюдение, само че напомни, че това би трябвало да бъде консенсусно решение, освен на екипа в детската градина, само че и на родителите.

В момента в София има външни камери в 80% от детските градини, а в половината забавачки са инсталирани вътрешни устройства, сподели още кметът.

Последният случай на експанзия над деца в детска градина е в Плевен. Вчера общината стартира инспекция поради скандалния запис от детска градина "Надежда " в града, появил се в понеделник. На него се чуват викове и обиди.

От управлението на детската градина са разпознали от записа гласа на учителка с 40-годишен опит - Стойка Гатева. Тя към момента не е дала пояснения по случая, защото от понеделник е в болничен.

По случая за взети пояснение на още две учителки от групата, където се допуска, че е изработен записа. Едната жена твърди, че не е участвала, а другата - че не е схванала нищо.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР