Всяка една топлофикация ще направи кампания, за да обясни как

...
Всяка една топлофикация ще направи кампания, за да обясни как
Коментари Харесай

Сабанов: Парното поевтинява, КЕВР действаха необмислено

Всяка една топлофикация ще направи акция, с цел да изясни по какъв начин тъкмо ще се върнат парите на хората и дали се приспадат. Парите не са малко., разгласи депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сабанов пред Bulgaria ON AIR.
 Поскъпване на парното планува КЕВР
Поскъпване на парното планува КЕВР

Най-голямо нарастване се възнамерява за София - с 22%

Той подлага на критика като несвоевременно изявлението на ръководителя на КЕВР Иван Иванов преди съвещанието. Ще има ново управление и това беше катализаторът, счита Сабанов.

Самият Иванов напомни, че мандатът му към този момент е изминал и е на поста до избор на негов правоприемник в КЕВР. Повод бе изявлението на премиера Борисов, че Комисията прави нелепости с предходното изказване за повишаване.

" 18-22% беше настояването на " Топлофикация София " за столицата. В последна сметка всяка една топлофикация желае нарастване, което е обикновено. Всеки, който продава, му се коства, че продава на ниска цена. Самата функционалност на КЕВР е да види дали има потребност от такова нарастване и дали е вярно поискано. Няма по какъв начин да има нарастване на цената на парното , в случай, че цената на газа е паднала с 40% ", сподели още той.

Припомняме, че с 14% приблизително за страната ще поевтинее парното за новия отоплителен сезон разискват в КЕВР . Цената на тока да намалее приблизително с 0.5% за страната. За определянето на тези цени има разнообразни фактори.

На 10 юни КЕВР ще излезе с решение за понижението на цената на парното от 5 август 2019 година до 31 март 2020 година След това решението ще бъде пратено на " Булгаргаз " - крайните консуматори да получат надвзетите суми в границите на изравнителните сметки.
 Иван Иванов чу единствено подправени вести за цената на парното
Иван Иванов чу единствено подправени вести за цената на парното

Мандатът ми е изминал, работя до избора на нов ръководител, разгласи Иван Иванов

Навръх 3 март бе оповестено, че от " Газпром " понижават цената на газта с над 40%.

Новият контракт с " Газпром " пристигна след антимонополното решение на Европейска комисия и двустранни договаряния. Новата ценова формула ще се ползва ретроактивно, считано от 5 август 2019 година

По тази причина " Булгаргаз " заяви, че ще възвърне на клиентите си пари със остаряла дата.

Заради поевтиняването на газа, от КЕВР оповестиха, че се чака от 1 април парното да поевтинее приблизително с 20% за страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР