Всяка една теза, че една банка работи с конкретни юридически

...
Всяка една теза, че една банка работи с конкретни юридически
Коментари Харесай

Новият икономически министър нарече несъстоятелни твърденията за ББР и Пеевски


" Всяка една теза, че една банка работи с съответни юридически или физически лица, е несъстоятелна. Банката работи с безусловно всички " - по този начин новият министър на стопанската система Лъчезар Борисов разяснява пред бТВ изказванията на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов, че държавната Българска банка за развиване (ББР) е отпуснала 500 милиона лв. заеми на компании, близки до депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

В понеделник Христо Иванов сложи надпис върху Министерството на стопанската система, като го назова " Министерство на ШИШИномиката ".

По отношение на нападките на Иванов, че министърът е " прислужник на Пеевски ", Борисов отговори, че " всичко това, което беше казано, е безусловно несериозно и несъстоятелно ". Според него " равнището на политическата класа в България е под въпрос ".

Лъчезар Борисов, който преди да стане министър на стопанската система, беше заместник-министър, е в ръководството на ББР

Той изясни, че за отпущането на 75-ет милиона лв. на дребна колекторска компания, Управителният съвет на ББР е работил по заема най-малко 6 месеца преди този момент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР