Всяка edna от нас и добре да живее, все някога

...
Всяка edna от нас и добре да живее, все някога
Коментари Харесай

Помощ – бели коси на хоризонта!

Всяка edna от нас и добре да живее, все в миналото вижда бял косъм в косата си. Ако не ни се коства, че сме навършили подобаващата за този миг възраст, а към този момент го виждаме в огледалото, няма по какъв начин да не се запитаме каква е повода.

Трихолозите (специалистите по проблеми на човешката коса и скалпа) изясняват, че бялата коса се появява, когато тялото спре да създава пигментни кафези – в тази ситуация това е меланинът, който е повода за цвета на кичурите. Експертите означават още, че въпросните косми в действителност не са бели, а просто безцветни, защото им липсва меланин.

Ако в миналото обаче си разглеждала деликатно „ белите си коси “ под светлината в банята, несъмнено си забелязала, че косъмът в действителност наподобява съвсем жълт. Това се дължи на кератинът – протеинът, който се съдържа в косата ти и има натурален жълт нюанс. Когато кичурите губят от меланина си, жълтият цвят си личи.

Фактор в появяването на бели коси значително са гените. Затова в случай че родителите ни или различен непосредствен родственик е получил първите си такива кичури на ранна възраст, тогава е прекомерно евентуално и при теб да се появят по същото време. Същото важи и при положение, че са се прошарили към своя 40-ти празник или по-късно.

Специалистите прибавят още, че заради генетични особености при хората с евроипеиден генезис белите коси се появяват по-рано (на към 30 г.) спрямо всяка друга раса, а тези с афроамерикански или азиатски корени ги виждат на по-късен стадий.

Стресът също може да изиграе роля в загубата на меланин при косата, само че още веднъж при положение, че сме генетично предразположени. Недостигът на витамин B се свързва с преждевременното побеляване, само че огромното му количество не значи липса на бели кичури, а по-късна поява на такива.

 бели коси Thinkstock

Стане ли дума за време, още веднъж сме безсилни пред природата – не можем да забавим побеляването, само че има по какъв начин да се оправим с него . Независимо дали искаш да прикриеш белите коси, или пък ги приемаш и държиш да ги превърнеш в резултат, трихологът Анабел Кингсли предлага разнообразни способи за деяние.

Виж ги в галерията >>>

 банери нови Edna

 банери нови Edna
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР