Всяка една клетка от тялото ни се нуждае от енергия,

...
Всяка една клетка от тялото ни се нуждае от енергия,
Коментари Харесай

Какво е коензим Q10 и защо е толкова важен?

Всяка една клетка от тялото ни се нуждае от сила, с цел да живее. Тази сила се образува от изгарянето на въглехидрати и мазнини. За страдание, при този развой постоянно се отделят свободни радикали, които повреждат клетките и подтикват процеса на стареене.

Организмът ни обаче има метод да се отбрани от нездравословните радикали. Това става с помощта на молекула, открита през 1958 година от проф. Фредрик Крейн. Наречена е коензим Q10 – натурален антиоксидант, който се намира в мембраната на всяка една клетка от тялото ни.

Коензим Q10 има и основна роля в процеса, при който тялото ни складира сила. Ето за какво високите равнища на коензима са извънредно значими за органите, които най-вече се нуждаят от сила – сърце, черен дроб, бъбреци.

За страдание, след 30-годишна възраст количеството на този коензим стартира последователно да понижава, което води до естествени дегенеративни промени в тялото ни. С една дума – остаряваме. Най-видимо е това при кожата ни – намаляването на води до незадоволително формиране на колаген, което е причина за загубата на разтегливост на кожата и за появяването на бръчки.

С постоянната приложимост на дневен и нощен крем NIVEA Q10 Plus кожата става по-еластична, а бръчките са очевидно понижени. Ежедневен обред, извор на здраве, прохлада и младост.

При жизненоважните органи като сърце, черен дроб и бъбреци дефицитът на коензим Q10 може да докара до сърдечносъдови проблеми, диабет, пародонтит, мигрена, понижаване на общия имунитет, болест на Паркинсон и други

Сигурно към този момент се питате по какъв начин можем да си набавим в допълнение коензим , с цел да забавим дегенеративните процеси в организма си.

Коензим Q10 може да се синтезира и да се приема под формата на добавки. Усвояването му от организма става като това на всички останали мазнини от храната ни – чрез черния ни дроб се освобождава в кръвта, откъдето доближава до всички кафези в организма.

Другият метод да си набираме коензим Q10 е чрез изразходване на храни, които го съдържат – да вземем за пример сърце и черен дроб (телешки или свински), червени и бели меса, риба. Много богати на коензим Q10 са и соевото масло, олиото от гроздови семки, зехтинът. 

Дневното количество коензим Q10, от което организмът на възрастен човек се нуждае, е сред 30 и 200 mg – количество, което се приема главно с месото в храната. Допълнителен банкет под формата на хранителни добавки не се предлага за хора под 18 години с изключение на при потребност от лекуване на съответни болестни положения и след консултация с доктор.

Разбира се, коензим  се прибавя и в редица козметични антиейдж артикули, а резултатът е по-енергизирана кожа, отбрана от прибързано стареене, подтиквана клетъчна интензивност и продукция на колаген, отбрана от свободните радикали.

С поддръжката на 

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР