Всяка една дума, която съм казал в записа, пуснат от

...
Всяка една дума, която съм казал в записа, пуснат от
Коментари Харесай

Явор Божанков: Поисканата от Габриел оставка на Гешев отключи процеси, каквито не е имало от 30 г.

„ Всяка една дума, която съм споделил в записа, пуснат от Василев, мога да я кажа и съм я казвал обществено. А аз споделих на това съвещание, че в случай че вкараме България в Шенген и еврозоната, реформираме правосъдната система, съм подготвен да платя всяка цена и няма прекомерно висока цена за подобен триумф. “ Това разяснява Явор Божанков, народен представител от ПГ на ПП-ДБ.

Той съобщи по отношение на петчасовия запис, че няма нищо „ скандално в това да въведеш европейска процедура за лишаване на имунитета и няма нищо скандално в това, че едни хора беседват по Zoom онлайн и нищо подмолно в цялата работа. “

„ Тук не приказваме за държавния бюджет, за Плана за възобновяване, приказваме за геостратегическата роля на България в тази обстановка.
Няма нищо скандално.
От всички 50 души, които се изрекоха, се споделя едно – има риск тази партия да спре да съществува. Никой не споделя: „ Хора, ще спечелим от такова държавно управление “, счита Божанков.

Според Божанков значимостта на реформирана правосъдна промяна през вчерашния ден е станала факт с „ първата огромна стъпка “.

„ Когато Мария Габриел изиска оставката на Гешев, това отключи процеси, каквитоне е имало от 30 години “, счита депутатът.

Според него с ГЕРБ не става дума за доверие.

„ Някой има вяра ли, че Борисов гласоподава за тази правосъдна промяна, тъй като е прегърнал концепцията? Не, просто такива са изискванията, отключи се война на върха на правосъдната система. И в случай че
в миналото тя е носела комфорт на ГЕРБ,
в този момент не. Това е моментът, в който да реформираме правосъдната система. С кого – не може с „ Възраждане “, не може с Движение за права и свободи, може с ГЕРБ. Ако го създадем – плащаме висока цена, тъй като го вършим с ГЕРБ. Ако не – нямаме правосъдна промяна “, изясни още Божанков.
Божанков разяснява и втория мандат.
Единственият метод България да продължи по европейския си път е да създадем държавно управление с втория мандат. Единствената поддръжка, която можем да намерим за този мандат, дали ни харесва, или не, е на ГЕРБ. Тя не може да е на Българска социалистическа партия, тъй като те споделят че Русия е другарска страна, не може да е на „ Възраждане “, които желаят да ни извадят от Европейския съюз. Не може да е на Движение за права и свободи, не може да е на листата „ Магнитски “, само че в случай че не вземем това решение, оставаме в България в ръцете на президент, който споделя: Русия ще завоюва тази война “, сподели Божанков.

Божанков разяснява и частта от записа, в която се чува, че е имало координиране на службите с непознати посолства.

„ Всяко изречение за войната, които нашите служби ни споделиха, информацията беше погрешна. Ако някой има подозрение, че нашите служби имат доста тежък проблем, това не е вест. Радостин Василев споделя – тук няма служби, няма ченгета. От дясната му страна стои сътрудник на Държавна сигурност – Николай Радулов. Бъдещето на България е заложено на карта. Казва също: Шефът на ДАНС ми звънна, изпращам кола да те охранява. Според закона – ДАНС охранява ли хора? Шефът на ДАНС от кого се назначава? От президента. Логическата връзка е повече от ясна. Президентът съзнателно бави втория мандат, с цел да се провали постоянно държавно управление “, добави Божанков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР