Всяка доставка на модерни натовски изтребители ще донесе само болка

...
Всяка доставка на модерни натовски изтребители ще донесе само болка
Коментари Харесай

Кремъл обеща само болка и страдание на украинците, ако получат изтребители - Свят

Всяка доставка на съвременни натовски изтребители ще донесе единствено болежка и премеждия на украинците, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, и разкритикува страните от НАТО, които все " по-пряко " се намесват в спора.

" Това не е нищо друго с изключение на възходящо присъединяване на Обединеното кралство, Германия и Франция в спора сред Русия и Украйна ", съобщи Песков пред кореспонденти.

Той добави:

" Границата сред непрякото и директното присъединяване последователно изчезва. Човек може единствено да изрази страдание по отношение на това и да каже, че сходни дейности... водят до ескалация на напрежението, удължават спора и го вършат все по-болезнен за Украйна. "

Песков се спря и на все по този начин чакащия отговор въпрос за това кой взриви газопровода „ Северен поток 2 “. Това стана по отношение на обява в блога на проверяващия публицист и притежател на премията " Пулицър " Сиймур Хърш. Той написа, че съгласно неидентифициран източник водолази от Военноморски сили на Съединени американски щати са унищожили тръбите на газопровода по заповед на президента Джо Байдън. В обявата си, озаглавена " Как Америка извади от строя тръбопровода Северен поток “, Хърш споделя, че през 2021 година по най-високите етажи на властта в Съединени американски щати е бил създаден проект за заличаване на газопровода. Той добавя, че работна група от Централно разузнавателно управление на САЩ е измислила проект за загадка интервенция за слагане на експлозиви на тръбопроводите.

Песков уточни, че обявата в блога на Хърш заслужава повече внимание и че е сюрпризиран, че западните медии не са я отразили по-подробно.

" Светът би трябвало да разбере истината за това кой е направил този акт на бойкот. Това е доста рисков казус: в случай че някой го е направил един път, може да го направи още веднъж на всички места по света ", предизвести Песков.

Говорителят на Кремъл прикани за " намерено интернационално следствие на тази невиждана офанзива против интернационална инфраструктура от сериозно значимо значение ", и добави:

" Невъзможно е да оставим това, без да разкрием виновните за това и да не ги накажем. "

Кремъл през днешния ден отхвърли и констатациите на интернационалните прокурори, проверяващи свалянето през 2014 година на полет МН17 на малайзийските авиолинии, които обявиха, че са разкрили " мощни индикации “ за ролята на съветския президент Владимир Путин в случая. Според прокурорите, те разполагали със " съществени доказателства ", че Путин е одобрил потреблението на съветските ракетни системи БУК, каквато беше употребена за свалянето на самолета над Източна Украйна през 2014 година

В тази връзка Песков съобщи, че Русия " не може да одобри " резултатите от следствието, защото не е взела участие в процеса по изясняване на обстоятелствата. Той също по този начин съобщи, че проверяващите не са показали обществено доказателства за изказванията си.

MH17 беше свален от съветска ракетна система БУК, когато прелиташе над Източна Украйна от Амстердам до Куала Лумпур на 17 юли 2014 година, при което починаха всичките 298 души на борда. По това време подкрепяните от Русия сепаратисти се сражаваха с украинските сили за надзор над източния район Донбас, напомня Ройтерс.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР