Всяка домакиня редовно прави поне едно пролетно и едно есенно

...
Всяка домакиня редовно прави поне едно пролетно и едно есенно
Коментари Харесай

Трябва ли да се престаравате в чистенето на дома

Всяка стопанка постоянно прави най-малко едно пролетно и едно есенно разчистване на дома си. Измиването и обезпрашаването на жилището изисква разнообразни старания и препарати, от мебелите до уредите. Но за една вечер е мъчно да съумеете да почистите главно цялото жилище. Оказва се, ч ена процедура не всеки знае какво тъкмо изисква по-интензивно разчистване и кои неща могат да бъдат подреждани един път седмично или месечно.

Както означават специалистите, в жилището има места, където би трябвало да  почиствате най-малко един път седмично. Дори в случай че всичко наподобява задоволително чисто извън, бактериите могат да се развъждат прекомерно бързо.

1.       Почистване на тоалетната

Бактериите от ръба на тоалетната могат да се разпространят в радиус от 1,8 метра по всички повърхности. Ваната наподобява по -чиста, само че също по този начин е по-добре да я миете най-малко един път в седмицата. Ако в нея се събере мръсна вода, това може да докара до формиране на плесен.

2.       Почистване на килими

Килимите се назовават ​​прахоуловители по обяснима причина. Те би трябвало да се почистват всеки уикенд, изключително в случай че у дома има дребни деца. Бебетата постоянно пълзят по пода, а застоялият прахуляк може да им аргументи тежки алергии. Само почистването с прахосмукачка може да не е задоволително. Най-добре е да избършете килима с влажна забрадка и препарат.

3.       Смяна на спално долни дрехи

Спалното долни дрехи би трябвало да се сменя най-малко един път седмично. По време на сън прекарваме голяма част от времето си върху него. Потта остава върху чаршафа, от време на време остатъците от крема - всичко това се отразява отрицателно на здравето. Кърпите също изискват промяна, защото нормално не изсъхват добре. Мократа забрадка е отлична почва за размножаване на бактерии.

4.       Грижи за уреди

Уреди като печка, микровълнова печка или абсорбатор могат да наподобяват чисти, само че би трябвало да се почистват усърдно. В тях могат да се натрупват сажди и най-добре е да избърсвате оборудването всяка седмица и да го дезинфекцирате със специфични средства.

5.       Какво би трябвало да се почиства един път месечно

Хладилникът би трябвало да се избърсва и размразява не повече от един път месечно, с цел да не се обърка естественото му действие. Чекмеджето за ножове и вилици също би трябвало да се почиства ежемесечно, защото образува плесен от влажните принадлежности. Компютърът и изключително мишката са различен скришен батерия на бактерии в жилището. Най-добре е да купите дезинфекционни кърпички и процесът на грижа за оборудването ще престане да наподобява толкоз комплицирано нещо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР