Всяка домакиня днес е улеснена много от всичките уреди, които

...
Всяка домакиня днес е улеснена много от всичките уреди, които
Коментари Харесай

Лесно почистване на микровълновата с домашни средства

Всяка стопанка през днешния ден е улеснена доста от всичките уреди, които им оказват помощ да правят отговорностите си надалеч по-бързо и елементарно. Един от правилните ни помощници е микровълновата печка, която употребяваме по няколко пъти дневно. В процеса на толкоз непрекъсната употреба всеки апарат малко или доста се замърсява.

Важно е да знаем по какъв начин да почистим микровълновата, тъй че да не повредим повърхността, а и да не се постанова да прилагаме доста старания. Дори и да употребяваме специфичните капаци при топленето на храната, това отново не е сигурна отбрана от замърсяванията, които малко или доста ще се образуват по стените на микровълновата.

Ето няколко съвета за елементарно разчистване на микровълновата фурна!

Първата ни задача е да спрем зареждането преди да се заемем с почистването в кухнята. След това е наложително да си сложим ръкавици, с цел да не нараним ръцете си въпреки всичко. Това е всичката предварителна подготовка, която би трябвало да създадем преди да се заемем с чистенето на микровълновата.

При чистенето на уреда можем да използваме както национални средства, по този начин и професионалните. В това отношение всичко е въпрос на персонален избор, макар че въпреки всичко първите са по-безопасни спрямо битовата химия, а и нямат подобен нападателен мирис.

Домашни средства за разчистване на микровълнова печка

1. Почистване на микровълнова с оцет

Безспорно това е един от най-ефективните способи за разчистване на нечистите повърхности, в това число за унищожаване на упоритата лой. За задачата просто прибавете 2 супени лъжици оцет и сода в 500 мл вода. Сложете съда с разтвора в микровълновата и я пуснете за 10 минути. След с изключение на уреда, оставете по този начин още малко, с цел да подейства и отворете микровълновата след 5-10 минути. След това с едно придвижване ще можете да премахнете замърсяванията, даже в случай че са доста остарели и упорити.

 Почистване на микровълнова с лимон

2. Почистване на микровълнова с лимон или лимонена киселина

Почистването на микровълновата с лимон е честа процедура. Определено по този начин миризмата след почистването ще е надалеч по-приятна съпоставяне с оцета, а и методът не е по-малко ефикасен. По този метод освен ще почистите идеално микровълнова печка, а и ще се избавите дружно с това от неприятните миризми.

За задачата просто прибавете към 400-500 мл вода 1 супена лъжица лимонена киселина или 4 супени лъжици лимонен сок. Остатъците от кората също можете да добавите. След това сложете купичката с получения лимонов разтвор и пуснете микровълновата за 3-5 минути. Колкото по-мръсна е печката, толкоз повече време можете да настройките.

След това оставете разтвора за 10-на минути в уреда и едвам по-късно можете да отворите микровълновата, заемайки се с почистването, което ще е оптимално елементарно с този национален трик. Ако замърсяванията са доста мощни остарели, тогава можете да навлажните гъбата в лимонов разтвор и да добавите сода 1:1.

3. Почистване на микровълнова с портокалови или мандаринови корички

Едва ли има човек, който да не обожава приятният мирис на цитрусови плодове. Те могат да бъдат употребявани освен за унищожаване на неприятните миризми, а и за почистването на упоритите замърсявания от уредите. Разбира се, че е значимо да се вметне, че този способ не е подобаващ за доста упорити мръсотии. Заедно с това той е безусловно естествен и безопасен.

 Почистване на микровълновата с портокал

За задачата вземете мандарина или портокал, а по-късно го почистите от кожата и го залейте с към 500 мл вода. Важно е да следите за това да не е претъпкана купата, където сте създали разтвора, тъй като е обикновено в микровълновата това национално средство леко да закипи. Сложете уреда на таймер от 5 минути, а по-късно го оставете да работи още 10-15 минути. Накрая просто почистете замърсявания с навлажнена в разтвора гъба.

Ако решите да употребявате битова химия, в никакъв случай не забравяйте да ревизирате състава, както и да си слагате ръкавици, с цел да отбрани кожата си. Винаги четете инструкциите за приложимост, тъй като единствено по този начин ще можете да постигнете отлични резултати при почистването на микровълновата печка.

След като уредът още веднъж свети от чистотата, още веднъж можете да си приготвите обичаните предписания в микровълнова както сладки, по този начин и солени. Много вкусни и сполучливи са картофите на микровълнова.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР