Всяка държава, древен род, фирма, политическа партия или организация имат

...
Всяка държава, древен род, фирма, политическа партия или организация имат
Коментари Харесай

Сбогом, мутронеандерталецо! Краят на сопите

Всяка страна, античен жанр, компания, политическа партия или организация имат герб, фирмен знак, лого. Нещо, което ги отличава от другите и с облик или девиз/слоган – споделят кратичко всичко за себе си. Републиканската партия в Съединени американски щати се въплъщава от слон на червен декор. На демократите признакът е магаре.
Мечок е емблемата на Единна Русия, а френската Europe Écologie Les Verts е избрала слънчоглед, който символизира връзката с природата. Политическа партия ГЕРБ разчита на абревиатурата и някакви звезди, които във възходяща върволяк се трансформират от мънички в огромни. Посланието е „ напредък “. Поне е било такова, когато партията е създавана от Бойко Борисов през 2006 година

Употребата и злоупотребата с партията доведоха до 5 август 2020 година, когато дефинитивно стана ясно, че звездите към този момент не играят в този филм. На терена пристигнаха мутрите, извикани за масовка на Националната партийна конференция в столицата, както и да провокират конфликти с протестиращите против ръководството. На служителите на реда било разпоредено (някои от тях признаха това в неофициални разговори) да не се намесват, каквото й да става и да оставят мутрите да се разправят с протестиращи, в случай че се появят такива. Появиха се, напълно разумно, и мутрите размахаха юмруци, за което ги бяха извикали.

Че ще стане по този начин, бе ясно още когато през бариерата минаваха участниците и се видя, че измежду тях има хора, несъвместими с никаква политическа партия, съдружие, групировка и прочие Мутри от всевъзможен диаметър се зъбеха пред камери и фотоапарати, раздаваха закани и пещерен комизъм. Началото сочеше какъв ще е краят: юмруци, ритници, кръв и потрошена техника на журналистически екипи.

Дойде и предстоящото разграничение на ГЕРБ с изказванието, че биячите били платени. Платени са, несъмнено да се ревизира кой им е дал баджове и лепенки на партията…

Така и не стана ясно, за какво изобщо се привиква тази конференция. За да се случи провокацията? Това ли измислиха „ стратезите “ на ГЕРБ?

В обстановката на митинги и няколко блокади, сходна концепция е идиотска.

Нямаше потребност от мутрите, само че явно Борисов, а към този момент и ГЕРБ, не могат без тях. Страхът и арогантността постоянно водят до безпричинно принуждение. Това стана модел и по тази причина народът е на площада – както, и който да брои протестиращите. През трите незавършени мандата Министерство на вътрешните работи по този начин и не се реформира, само че се мутризира. Мутренският образец болести и прокуратурата. Поражения се виждат даже измежду членове на кабинета и партийния хайлайф, които преди време изглеждаха естествени хора. Жалко. Противно.

Звездите в логото на ГЕРБ към този момент са непотребни. Символът е неандерталецът. В партията има свестни хора, само че когато върхът й се аргументира по неандерталски, със сопата – политическата гибел е неизбежна.

Сбогом, неандерталецо! Мутронеандерталецо. И не се връщай.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР