Всяка дама желае косата ѝ да бъде здрава и красива.

...
Всяка дама желае косата ѝ да бъде здрава и красива.
Коментари Харесай

Това е най-голямата грешка, която правят жените след баня и увреждат безобразно косата си

Всяка дама желае косата ѝ да бъде здрава и красива. И, несъмнено, да притегля погледите на близките.
Но с цел да се случи това е належащо да се поставят доста грижи. Начинът, по който ще наподобява косата, зависи доста от положението на космите и гъстотата им.

И това е забавно: Учени се грижат за трайното благовоние на косите ни
Последните два фактора са пък директно свързани с това по какъв начин третираме косата си след баня. А се оказва, че доста постоянно позволяваме несъзнателни неточности, за които никой просто не ни е казвал. Най-често срещаната неточност е увиването на косата в хавлиена забрадка незабавно откакто е била измита. Това нанася огромна щета на самата коса. Причината е, че при усукването на кърпата се ползва мощ, която накъсва самия косъм.

Ако толкоз държите на забрадка – то по-добре подсушете косата с нея, като стартирате от скалпа и слизате надолу. Правете го с леки и плавни придвижвания, а не със мощно триене.

Друга голяма и постоянно допускана неточност е използването на гребен незабавно след душа

Правилният избор тук е да се спрете на четка. Тя щади косъма, най-много в случай че намерете вярната четка за вас. Гребенът е подобаващ за оформянето на прически откакто косата към този момент е изсушена. Всъщност е добре дамите да знаят, че сресването незабавно след душ, без значение с четка или гребен, също е неправилно. Причината е, че тъкмо тогава косата е най-уязвима.

Четките и гребените са основани за сресване на косъма, а не за масажиране на скалпа. Ако стартираме да се сресваме косата от основата към краищата можем да изтъним косата си. Освен това се образуват възли, които вършат разресването съвсем невероятно. И най-после един съвет – използвайте всевъзможни стимуланти за коса – еликсир, маска, спрей срещу усложнение. Всички артикули от този вид вършат разресването по-приятно за вас и по-лесно за косата ви. Съветваме ви да ги прилагате най-малко един път в седмицата
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР