Всяка битка с държавата е обречена, но тук има няколко

...
Всяка битка с държавата е обречена, но тук има няколко
Коментари Харесай

Проф. Николай Радулов: Войната на Божков срещу Борисов е като изстрела на крайцера ”Аврора”

Всяка борба с страната е обречена, само че тук има няколко особености. Първо, страната би трябвало да желае да завоюва и второ, този, който нападна, би трябвало да е под нейната власт. Видяхте по какъв начин Божков си потегли без никой да го спре и отиде в страна, която няма да го екстрадира. Войната на Божков против Борисов е като изстрела на крайцера ”Аврора ” - гръмва, само че не уцелва нищо. Всъщност, задачата на Божков е това - не да уцели нищо, а да се контракти с властта.
Това съобщи в предаването " Тук и в този момент със Светла Петрова " специалистът по национална сигурност проф. Николай Радулов, който счита, че Божков е по-умен от всички ръководещи взети дружно.

" Получава се като с Тодор Живков - той се криел, само че никой не го търсил. Или с Брендо, който го търсят три страни, а той през лятото е на море, а в този момент строи хотел в центъра на София ", разяснява специалистът.

" Забележително е, че страната не подава нужните документи с цел да качи Интерпол Божков за търсене с алена бюлетина. За Арабаджиеви нямаше 6 месеца бюлетина в Интерпол ", подсети Радулов.

По думите му Божков няма огромен проблем сега - парите му, които са блокирани в България, са една минимална част от притежаваните от него. " Друг бизнес Божков няма - когато се захвана с хазартния бизнес, той спря целия разполагаем физически бизнес на българска територия - тъй като се опасяваше, че той ще му сътвори проблеми, примерно бизнеса в бранша на строителството ", изясни още Радулов.

" Най-вероятно е Божков и страната да се пробват да се договорят сега. Въпреки, че има 18 повдигнати обвинявания, това няма да е казус - през последните 10 години несъмнено имаме десетина доста шумни ареста, при които арестуваните заподозряни биват освободени още на стадия взимане на мярка за неотклонение. Всички случаи с митничари, да вземем за пример, са такива ", съобщи Радулов.

" Васил Божков е задоволително квалифициран за такава битка. Той има лична работа за сигурност и всички знаят това, защото в нея работят някогашни сътрудници от националните служби за сигурност. Той има хора, които се занимават с разбор - Славчо Марков от БОП. Има група, която се занимава с изследвания. Човек, който има милиард и нещо в банки, може да си разреши всичко това ", подсети Радулов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР