ВСС публикува предложението, с което Иван Гешев бе номиниран за

...
ВСС публикува предложението, с което Иван Гешев бе номиниран за
Коментари Харесай

ВСС публикува предложението, с което Иван Гешев бе номиниран

Висш съдебен съвет разгласява предлагането, с което Иван Гешев бе номиниран за претендент за основен прокурор, оповестиха от пресцентъра на Висшия правосъден съвет.

Предложението от членовете на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, с което Иван Гешев, заместител на основния прокурор при Върховната касационна прокуратура, бе препоръчан за претендент за основен прокурор на Република България, в процедурата за избор, оповестена с решение на Пленума на Висш съдебен съвет по протокол № 16/15.07.2019 година, т. 1 e оповестено на интернет уеб страницата на Висш съдебен съвет в раздел „ Процедура за избор на основен прокурор “ .

В сходство с раздел I, член 5 от Правилата за избор на ръководител на Върховния Касационен съд, ръководител на Върховния административен съд и основен прокурор предложенията за кандидатури, ведно с съпътстващите ги документи се разгласяват до три работни дни от постъпването им.

Предложението от Прокурорската гилдия е съпроводено с подробни писмени претекстове, кадрова информация по пример и единодушие от претендента. В претекстовете на предлагането членовете на Прокурорската гилдия декларират, че връзките им с прокурор Иван Гешев са професионални и нямат други връзки и ползи, свързани с издигане на неговата кандидатура.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР