ВСС продължава днес дебатите по искането за предсрочно освобождаване на

...
ВСС продължава днес дебатите по искането за предсрочно освобождаване на
Коментари Харесай

ВСС продължава с дебатите по предсрочното освобождаване на Иван Гешев

ВСС продължава през днешния ден дебатите по настояването за предварително освобождение на основния прокурор. Става въпрос за настояването импортирано от четирима членове на Висш съдебен съвет във връзка изявлението на основния прокурор, в което назовава част от депутатите " политически отпадък " и по този начин е уронил престижа на правосъдната власт.

На предходното съвещание на пленума на Висш съдебен съвет, което продължи 14 часа, бяха изслушани като очевидци шефът на националното разследване Борислав Сарафов, неговият заместител Ясен Тодоров. Днес процедурата ще продължи със събиране на доказателства по него.



Първото искане беше оттеглено от шестимата членове на Висш съдебен съвет, които го внесоха. Става дума за обвиняванията, че основния прокурор се е намесил при следствието на гърмежа против него като е позволил наличието на израелски специалист на местопроизшествието.

Без да прецизират претекстове, шестимата намекнаха за извършен напън. Обвинител номер 1 изиска чуване при закрити врата в Народното събрание и ръководителят на Народното събрание би трябвало да вземе решение дали да го допусне тази седмица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР