Вследващите няколко години температурите в Германия могат да бъдат до

...
Вследващите няколко години температурите в Германия могат да бъдат до
Коментари Харесай

Метеоролози прогнозират повишаване на температурите в следващите години

Вследващите няколко години температурите в Германия могат да бъдат до един градус Целзий по-високи спрямо последните три десетилетия, които бяха много топли, съобщи ДПА, като цитира прогнози на Германската метеорологична работа.

Освен за Германия, те включват данни за Европа и целия свят. Специалистите чакат и по-голяма суша.

"Нашите разбори демонстрират, че изменението на климата ще продължи да оказва доста въздействие върху Германия в идващите години “, изясни Тобиас Фукс от метеорологичната работа на страната.

Средната температура в интервала 2022 - 2028 година може да бъде с сред 0,5 и 1 градуса Целзий по-висока в Германия по отношение на междинните 9,3 градуса за референтния интервал 1991 - 2020 година, считан за относително топъл, означават експертите.

Тенденцията за повишение на междинните температури към този момент е явна това лято, считат метеоролозите.

За всички райони в Германия прогнозата е за повишение на температурата с до 1 градус Целзий в съпоставяне със междинната стойност 17,6 градуса през годините в интервала 1991-2020 година , се споделя още в отчета на метеоролозите.

Годините до 2028 година също евентуално ще бъдат по-сухи от 1991 година до 2020 година, сочат прогнозите на метеоролозите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР