Вследствие на пораженията от циклона Нефели в Северна Гърция в

...
Вследствие на пораженията от циклона Нефели в Северна Гърция в
Коментари Харесай

Външно спасява две закъсали наши семейства в Гърция

Вследствие на провалите от циклона " Нефели " в Северна Гърция в Генералното консулство на Република България в Солун до този миг са постъпили два сигнала за бедстващи български фамилии и осем позвънявания на българи за информиране за ситуацията, оповестиха от Министерство на външните работи, съобщи БГНЕС. Генералното консулство в Солун се е свързало навреме с гръцките управляващи, с цел да бъде оказано подпомагане на нашите сънародници.

В резултат на подхванатите взаимни дейности от страна на Министерство на външните работи, дипломатическата ни задача в Гърция, отдела за интернационално съдействие на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " на Министерство на вътрешните работи и гръцката Противопожарна работа, едното семейство е евакуирано, а за другото е открито, че не е належащо да бъде превозено незабавно, заради усмиряване на метеорологичната конюнктура. По последни данни през днешния ден и двете фамилии пътуват назад към България.

Към момента метеорологичната конюнктура е най-сериозна в регионите на Волос, Лариса и Халкидики, където има информация за наводнения и нанесени материални вреди. По данни на локалната Противопожарна работа през последните 24 часа в тези региони са получени голям брой сигнали за изпомпване на вода от здания, както и за превозване на бедстващи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР