Вследствие на падналия обилен дъжд снощи в столицата служителите на

...
Вследствие на падналия обилен дъжд снощи в столицата служителите на
Коментари Харесай

Обстановката след пороите се нормализира

Вследствие на падналия изобилен дъжд нощес в столицата чиновниците на пожарната работа са реагирали на над 250 сигнала за наводняване улици, изби, приземни етажи, подлези, заведения за хранене, детски градини и други. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Сред засегнатите обекти са хотел " Шипка ", метростанция " Витоша ", " Сердика ", Мол Парадайс, църквата в подлеза на хотел " Балкан ", подлезите до Централна гара и Министерство на младежта и спорта, 184 ЦДГ в кв. " Лозенец ", региона на " Лъвов мост ", банка " ДСК " на ул. " Княз Александър І ", Театър " 199 ", болница " София мед ", онкологична болница в кв. " Дървеница ", болница " Свети Наум " до 4-ти километър, ЦСМП - София (Сточна гара), Министерство на туризма, подлеза пред Министерство на външните работи, Информационен център на МО, гаража на Столична дирекция на вътрешните работи, фонотеката на БНР на бул. " Драган Цанков ", спектакъл " Българска войска ", заведение в подлеза на булевардите „ България " и " Гоце Делчев ", мазетата на ИА по медикаментите, заведения и заведения за хранене на приземните етажи.

От 18.30 часа на 18 юни до 6 часа тази заран пожарникарите са отработили към 57 сигнала. Няма информация за потърпевши и бедстващи жители.

По информация на Национален институт по метеорология и хидрология п, количеството на падналите превалявания в региона на центъра на град София е към 50 л/кв.м.

Област Кюстендил
Снощи в РД ПБЗН – Кюстендил са получени сигнали за разрушени, откъснати и мъчно проходими пътища и улици в няколко обитаеми места на община Кюстендил:
с. Николичевци – опустошен пътя към погребален парк, непристъпен за МПС;
с. Вратца – разрушени няколко улици, не може да се преминава;
с. Преколница и с.Церовица – сред двете села пътят е откъснат, не може да се преминава;
с. Бобешино и с. Црешново – откъснат пътя сред двете села – мъчно пристъпен и за високо проходима техника.
Към момента сигналите са отработени и всички пътища са проходими.

Област Благоевград
Получени са общо 6 сигнала за наводнени приземни етажи и изби. В гр. Благоевград са отработени 5 сигнала, а в гр. Симитли 1 сигнал.
Към 6 часа звената за ПБЗН вземат участие в локализирането и ликвидирането на 16 катастрофи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР