Вследствие на падналия обилен дъжд снощи в столицата служителите на

...
Вследствие на падналия обилен дъжд снощи в столицата служителите на
Коментари Харесай

На над 250 сигнала са реагирали пожарникарите след снощната буря

Вследствие на падналия изобилен дъжд нощес в столицата чиновниците на пожарната работа са реагирали на над 250 сигнала за наводняване улици, изби, приземни етажи, подлези, заведения за хранене, детски градини и други, осведомиха от Министерство на вътрешните работи. От 18.30 часа на 18 юни, до 6 часа тази заран, пожарникарите са отработили към 57 сигнала, допълниха от вътрешното ведомство. Няма информация за потърпевши и бедстващи жители.

По информация на Национален институт по метеорология и хидрология п, количеството на падналите превалявания в региона на центъра на град София е към 50 л/кв.м.

От Столична община оповестиха, че 8 екипи на дирекция "Аварийна помощ и предварителна защита " дружно с екипите на столичната пожарна са работили през миналата нощ по сигнали за завирени пътни сектори и подлези, както и на сигнали за съборени от бурята дървета в регионите Витоша и Лозенец.

Проверено е положението на всички по-критични места в града. Няма проваляне по транспортната инфраструктура. Дежурни чиновници от дирекция "Околна среда " и от районните администрации наблюдават непрекъснато равнищата на язовирите и сериозните места на реките. Към момента реките, през територията на София намаляват равнищата си. Язовирите Мрамор Мърчаево и Суходол се изпускат следено.

Градският превоз се движи обикновено.

През деня ще продължи работата по премахване на паднали дървета и счупени клони от бурята, както и почистването на улиците основно в планинските региони от наноси, допълниха от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР