Вследствие на нарастващите опасения за антисемитизъм, в кампуса на Харвардския

...
Вследствие на нарастващите опасения за антисемитизъм, в кампуса на Харвардския
Коментари Харесай

Антисемитизъм: Възпитаниците на Харвард поставят ултиматум за даренията си

Вследствие на възходящите опасения за антисемитизъм, в кампуса на Харвардския университет над 1600 ученици насочиха строго предизвестие, в което декларират, че ще спрат даренията си към университета, в случай че образователното заведение не предприеме по-решителни дейности, оповестява CNN.

Асоциацията на еврейските ученици на Харвардския лицей (HCJAA) оглави акцията, като събра подписи под отворено писмо, адресирано до президента на колежа Клодин Гей.

В писмото се акцентира нуждата студентите да бъдат интензивно защитавани от антисемитски похищения.

" Никога не сме си мислили, че в Харвардския университет ще ни се наложи да оспорваме тезата, че тероризмът против цивилни жители изисква неотложно и недвусмислено наказание ", декларират от HCJAA в писмото си.

" Никога не сме си мислили, че ще би трябвало да се борим за признание на личната ни човещина. "

Създадена след нападенията на Хамас, HCJAA подлага на критика първичната липса на реакция на университета, потвърждавайки, че тя показва прикрито утвърждение от страна на администрацията. Президентът на Харвард, в отговор на писмото, подписано от 30 студентски групи, разгласи основаването на консултативна група и удостовери уговорката на институцията да пази всички членове от тормоз, осведоми CNN.

Макар да признават тези старания, от HCJAA обрисуваха спомагателни стъпки, които желаят да бъдат приложени.

Те включват наложително образование срещу антисемитизъм за личния състав и студентите, както и съответни проекти за обезпечаване на отбрана на еврейските студенти и противопоставяне за разпространяването на тирада на омразата в кампуса.

Комисията също по този начин предложи университетът да одобри определението за " антисемитизъм " на Международния алианс за възпоменание на Холокоста, което гласи:

" Антисемитизмът е избрана визия за евреите, която може да се изрази в ненавист към тях. Реторични и физически прояви на антисемитизма са ориентирани към еврейски или нееврейски лица, към тяхната благосъстоятелност, към институции на еврейската общественост и религиозни уреди. "

Отзвукът се простира и отвън рамките на възпитаниците, като милиардерът управител на хедж фондове Бил Акман прикани за премахване на студенти от Харвардския университет и на редактора на " Harvard Law Review " след про-палестинска проява в кампуса.

Инцидентът е обвързван с тормоз върху студент евреин от състудентите му, което провокира обществено неспокойствие от страна на голям брой предприемачи, донори на университета.

Тази седмица Белият дом акцентира сериозността на казуса, като предизвести висшите учебни заведения за евентуална загуба на федерално финансиране, в случай че не подхващат решителни ограничения против антисемитизма както и ислямофобията.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР