Всичко започва в събота, когато малката Мария се разболява. Детето

...
Всичко започва в събота, когато малката Мария се разболява. Детето
Коментари Харесай

Проверяват Спешна помощ за отказана линейка за дете

Всичко стартира в събота, когато дребната Мария се разболява. Детето подвига висока температура и родителите я водят във ВМИ-Пловдив. Лекарите изписват антибиотик и поучават, в случай че положението на момиченцето се утежни, още веднъж да бъде заведено в болничното заведение.

"На 19 февруари в 18:37 ч ми се наложи да извикам незабавна помощ за Мария - тя имаше висока температура, кашлица и се задушаваше. Нямах с какво да я закарам към лечебното заведение и по тази причина ми се наложи да извикам кола за спешна помощ ", споделя бащата Димитър Кънев.

Той позвънил на тел. 112 и споделил, че момиченцето се задушава. Сигналът му бил признат. Шест минути по-късно обаче Димитър получил ново позвъняване.

"В 18:43 часа ми звъни частен номер и ми споделиха, че са от Спешна помощ и че отхвърлят да пристигна екип до адреса, тъй като нямали педиатър, и да си намеря метод да си закарам детето самичък. Това, което ме потресе обаче, беше фактът, че от Центъра за незабавна здравна помощ в Пловдив ми споделиха, че те били единствено за огромни хора ", добавя бащата, който закарал с такси дъщеричката си в лечебно заведение.

„ Това е неуместно. Ние педиатри фактически нямаме, само че работят незабавни лекари, които са способени да се оправят със незабавни обстановки, тъй че няма по какъв начин да кажем, че не можем да обслужваме деца ”, съобщи шефът на Центъра за незабавна здравна помощ в Пловдив доктор Иван Стойнов, представен от bTV.

В Спешна помощ е почнала инспекция и в случай че телефонните записи потвърдят подобен отвод, медикът, който го е направил, ще бъде дисциплинарно осъден. А бащата е заел юрист, който да заведе дело.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР