Всичко започва през 2005 година. Деонтей Уайлдър е отличен студент,

...
Всичко започва през 2005 година. Деонтей Уайлдър е отличен студент,
Коментари Харесай

Чудовището с маска, което нокаутира всичко по пътя заради своята дъщеря

Всичко стартира през 2005 година. Деонтей Уайлдър е отличен студент, който се показва ужасно и в американския футбол, и в баскетбола. Но един ден през тази година всичко завършва. Младежът схваща, че приятелката му е бременна. А това значи, че би трябвало да изкарва пари незабавно.

Зарязва колежа и се захваща да работи на три места. Парите обаче все не стигат. На всичко от горната страна идва най-тежката новина – докторите му споделят, че чаканата първородна щерка Ная, има „ спина бифида “ (вродена особеност в развиването на гръбначния дирек и гръбначния мозък, при която има отвор в гръбначния канал, през който е допустимо да се подава част от гръбначния мозък).

Осъзнава, че колкото и да работи, средствата няма да са задоволителни. Негов другар от колежа му споделя, че има данни за боксьор и Уайлдър незабавно взема решение, че ще се захване с този спорт.

„ Нямах визия какви са процесите в бокса. Знаех единствено, че в бокса мога да изкарвам пари. Мислех само за пари. Те щяха да ми трябват за развъждането и лекуването на щерка ми “, споделя Деонтей.

Отива незабавно в залата. Там виждат огромната мощ, с която е талантлив, само че липсва каквато и да е техника.

„ И до ден сегашен е по този начин. Няма техника, само че удря като чук. И е доста бърз. Няма прекъсване и никой не може да понесе ударите му “, споделя негов някогашен треньор.

Започва като дилетант и бързо натрупва победи и популярност. Печели шампионатите в Съединени американски щати и се класира за Олимпиадата през 2008 година, където печели бронзов орден. На аматьорския кръг записва 30 победи и 5 загуби.

Веднага след края на Игрите става експерт. Останалото е история. 38 мача, 38 победи. 37 от тях с нокаут.

Уаилдър споделя, че прави всичко поради щерка си. И тя е неговият тласък да продължава напред.

„ Гледам Ная по какъв начин всеки ден се бори и процъфтява. Искам да бъда като нея – да се боря, да се усмихвам на инат на всичко “.

Мечтае да сплоти всички трофеи, след което да спре с бокса.

„ Бронзовият бомбандир “ споделя постоянно и история, която в никакъв случай няма да не помни.

През 2014 година по телефона му се обажда Чарли Зеленоф (интернет трол и несполучлив професионален боксьор).

„ Правеше расистки мнения по мой адрес в интернет. Накрая ми се обади. Крещеше ми,ч е съм чернокож. Каза, че ще залепи с тиксо устата на щерка ми Ная и ще върже китките ѝ. Представих си по какъв начин тя плаче и ме търси за помощ. Полудях! “, споделя Уайлдър.

„ Казах му, че ще го намеря. Той не вярваше, че ще потегли от Алабама за Лос Анджелис. Нямате визия какъв беше погледът му, когато застанах пред него във фитнес залата. Беше шокиран. Аз обаче резервирах здрав разсъдък. Заставих го да се бием на кръга в залата, само че преди този момент да подпишем контракт, че е склонен “, продължава описа си американецът.

Битката е къса. Зеленоф получава голям брой тежки удари, пада непрекъснато в нокдаун и бързо се предава.

„ Хората си мислят, чемогат да наскърбяват в интернет и да се измъкнат безнаказно. Един ден обаче ги откривате и те си получават заслуженото “, приключва Деонтей.



Днес той е един самонадеян войник, който не познава усета на загубата. И непрекъснато провокира Антъни Джошуа.

„ Джошуа е най-хубавият отвън Америка. Аз съм най-хубавият в Америка. Трябва просто този пердах да се състои! “, безапелационен е Уайлдър.

Боксовите експерти, които всякога са уверени в триумфите на Джошуа, този път също са умерени. Те знаят класата на Уайлдър и признават, че борба сред двамата може да влезе вечно в историята и да се трансформира в представление и кланица по едно и също време.

Уайлдър умерено чака своя момент.

„ Джошуа няма да ми избяга. И той желае обединяване на всички титли… Аз го очаквам “, споделя Деонтей и добавя:
„ Съжалявам всеки простак, който се качи на кръга с мен. Но те сами са го поискали “.

Уайлдър е прочут и със своята маска, която носи преди всеки мач и поставя на лицето си след всяка победа.

“Един ден преди години бях в Ню Орлиънс и видях маската. Тя ме повика, разбирате ли. Погледнах я и като че ли ме повика. Придаде ми някаква луда сила. Трябваше да я имам “, споделя Уайлдър.

„ Когато изляза с нея на кръга, виждам реакцията на противника ми. Той си мисли: „ Този вид е вманиачен! Къде попаднах “. Стресирам ги още с качването си на кръга. Те знаят, че съм вманиачен и мога да убия от пердах всеки, а маската просто им внася спомагателен боязън “, добавя американецът.

„ Извън кръга обаче съм различен човек. Хората ме гледат със боязън – аз съм огромен и черен боксьор. Но аз почитам всички. Не желая да тревожа никого отвън кръга. Усмихвам се на хората. Разберете, аз съм готин! “.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ




 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР