Всичко започна с контактната група. Не се отзоваха много от

...
Всичко започна с контактната група. Не се отзоваха много от
Коментари Харесай

Румен Христов: Не съм оптимист за създаване на кабинет в рамките на 48-ото Народно събрание

" Всичко стартира с контактната група. Не се отзоваха доста от партиите за срещите с представителите на ГЕРБ-СДС, само че същинските диалози може би ще стартират след връчването на мандата ", това съобщи ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов пред bTV.

Това беше един първи кръг от диалози, с цел да забележим къде имаме допирни точки, какво ни приближава или разграничава, акцентира той.

" Винаги е добре да се договаря, да се търсят контакти, да се уеднаквяват позициите, да се мисли кое събира, а не кое разделя ", сподели още ръководителят на Съюз на демократичните сили.

Той съобщи, че не е необикновен оптимист за основаване на държавно управление в границите на 48-ото Народно заседание, само че добави, че не е ясно " какво ще спечелим политическите обединения, в случай че отидем още веднъж на избори ".

Христов акцентира, че от ГЕРБ-СДС са отправили зов към евроатлантическите обединения в Народното събрание, чиито сбор на депутатите, дружно с тези на коалицията-победител на изборите е 176.

По думите му това дава опция да се попълнят квотите в органи, където има изминал период на мандатите и изискват болшинство от 2/3 в Народното събрание.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР