Всичко започна, когато миналата година при изготвянето на учебния график

...
Всичко започна, когато миналата година при изготвянето на учебния график
Коментари Харесай

Защо тази година междусрочната ваканция е само един ден?


Всичко стартира, когато предходната година при правенето на образователния график стана ясно, че образователните дни за първия период не стигат. Първоначално министерството реши 2 януари да е образователен ден.

След неодобрение на родители той беше даден като почивка, само че образователен стана 4 февруари, който до тогава дружно с 2, 3 и 5 февруари оформяше четири почивни дни като междусрочна почивка, съобщи Българска национална телевизия. Така в този момент учениците ще учат в понеделник, а ще почиват във вторник.

Снежана Иванова, родител: " Щеше да бъде по-добре и мисля, че нямаше да бъде огромен проблем, в случай че на 4-и е междусрочната, да се обединят. Прекъсва се и е доста неловко за родителите, а и за децата - един ден на учебно заведение, един ден - у дома ".

Просветният министър Красимир Вълчев изясни през днешния ден, че тази година са имали доста дребна маневреност за ваканциите, защото имало доста празници и почивни дни. Освен това в разпоредба на министерството било заложено двата периода да са равни.

Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: " Това, което можем да създадем за идната година, е смяна в нормативен акт и двата периода да не са наложително равни като дни, с цел да не се постанова този почивен ден да бъде във вторник, сряда или четвъртък. За тази година е късно, графикът не може и не би трябвало да бъде променян, защото се утвърждава преди началото на образователната година ".

Директори и учители предизвестиха за казуса с неудачния вторник още при започване на образователната година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР