Всичко в списъка с военната помощ на Украйна е налично

...
Всичко в списъка с военната помощ на Украйна е налично
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Продължават да се тиражират лъжи в НС срещу нас, служебният кабинет няма подкрепата на депутатите

Всичко в листата с военната помощ на Украйна е налично и от цели за Киев. Предстои той да бъде  утвърден от Народно събрание и откакто издаде декрет президента, тогава ще бъде осъществена военната помощ. Това съобщи в ефира на Нова ТВ служебният министър на защитата Димитър Стоянов.

Той е изясни, че българското небе  продължаваме да охраняваме с МиГ-29 и потреблението на ПРО, тъй че отбрана на нашето небе е обезпечено. 

По думите на Стоянов производствата за България на Ф-16 е почнало, само че поръчката  ще бъде изпълнени в 2025 година. Дотогава би трябвало да бъде построена инфраструктурата, чието създаване беше забавено. Сега към този момент посоката е вярна и осъществяването е приемливо.

Запитан заслужено или незаслужено е, че ни оставиха отвън Шенген, военният министър изясни, че съгласно него са неуместни доводите на Нидерландия и Австрия. 

Не може да се сменят непрестанно критерии. Странно е държанието да се приказва, че в България няма господство на закона, че има корупция. Тогава за какво един от най-големият вложители у нас е Нидерландия. При условия, че всички останали страни ни поддържат, а две страни с нефелни доводи стопират България за Шенген е несъстоятелно. (…) Австрия да каже за какво Шентен не работи. Нека те да посочат къде е казусът. (…) Ако тръгнем да разделяме още веднъж Европа, за каква европейска взаимност можем да приказваме. Ами ние охраняваме външните граници на Европа доста съществено. С 20 индивида от Фронтекс ли може да се охранява границата? Затова считам, че би трябвало да си отстояваме позициите. Нашата дипломация към този момент работи доста старателно с Нидерландия и Австрия. Имаме прогрес във връзка с позицията на Австрия, само че по-твърда остава позицията на Нидерландия. Нидерландия и Австрия имат вътрешни проблеми, които се пробват да вземат решение с външно-политически тези, разяснява разпалено Стоянов. 

Военният министър бе безапелационен, че в никакъв случай не е проявявал персонално той надменност към Народното събрание. Присъствал е при всички предложения да дава отговор на въпроси на депутати. И загатна, че България гъмжи от полуграмотни интелигенти. Като образец той даде питане на народен представител от Българска социалистическа партия за подписан контракт на Софийска борса, какъвто няма след 2 август. Но по-парадоксалното в запитването е неналичието на ясно дефиниран въпрос. 

Сега не престават да се тиражират неистини от трибуната на Народно събрание. Например, Политическа партия не са възстановили оградата на границата, както и не те са трансферирали отговорността по грижата за границата от регионалните шефове на страната. Атаките виждате от кого идват (БСП и Политическа партия – бел.ред.) Това, което виждам, е освирепяване от страна на партията. Следват неистина след неистина, които се тиражират против служебния кабинет. Говоренето на истината не е война, не е война търсенето на действителността и представянето й пред българите, посочи Димитър Стоянов и посочи, че са погрешни изказванията, че МО е върнал хора на ГЕРБ. 

МО не е освободил нито един човек и не е назначил нито един човек, като се изключи политическия кабинет, което е обикновено.

Стоянов изрази и своята позиция по проблема ще има ли България постоянен кабинет. 

С който и да е мандат би трябвало да има постоянно държавно управление, с цел да има поддръжката на Народно събрание. Сега ние нямаме поддръжка на Народното събрание. Три партии имат късмет да получат третия мандат, само че няма аз да избера, коя да е тях. Всяка една от тях би трябвало да създадат всичко допустимо, с цел да се сформира държавно управление, акцентира министърът на защитата. 

 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР