Всичко това, което постигна клубът, е заради любовта на хората,

...
Всичко това, което постигна клубът, е заради любовта на хората,
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Постигнахме успеха заради любовта на хората

" Всичко това, което реализира клубът, е поради любовта на хората, труда на футболистите и с нашата поддръжка. Всичко за тези 13 години в този момент се върна.”

Това съобщи старши треньорът на “Левски” Станимир Стоилов след спечелването на купата на България с 1:0 на финала против ЦСКА-София.

“Върнах се окуражен, с цел да спасим “Левски”. Всичко, което направихме, е да върнем любовта. Този тим върна уважението към “Левски”, добави той. - Такава обич, почитание и поддръжка от хората не може да не даде резултат. Работим почтено и честно в името на клуба. Градим тим с трофей. Имаме купа за десерт. Ще честваме и ще играем за публиката.”

“Трудно мога да обещая надграждане. Дано намерим решение на нашите си неща. Трудно може да се приказва за надграждане в този момент”, добави Стоилов във връзка привличане на нови и по-добри футболисти за повдигане на равнището.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/Левски Илиян Стефанов купа 2022 Българска телеграфна агенция 1.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

" Усещането е фантастично, победихме. Това най-много го заслужават почитателите и треньора. Изстрадахме този триумф. Всеки мач за нас е край в последните три месеца. “Левски” е отговорност и ангажимент. С тази концепция се живее 24 часа. Заслугата за този триумф е на почитателите и треньора”, рече героят Илиян Стефанов - завърнал се младеж на клуба, който вкара победния гол.

След това той, подкрепят от свои съотборници и слезли на терена почитатели, отряза мрежата на вратата към бранш Б.

" Дойдох в един доста тежък миг, когато никой не искаше да пристигна в Левски. А аз пристигнах, с цел да взема купата. Това го бях споделил единствено на най-близките си. Респект за ЦСКА и за почитателите им, само че през днешния ден ние заслужихме купата.

Никога не съм играл пред такива почитатели като нашите, а съм печелил доста купи в кариерата си, в това число и тази на Русия ", сподели Георги Миланов.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/ЦСКА Левски край 2022 5 Българска телеграфна агенция.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

" С идването си Станимир Стоилов преобрази тима. Даваме сърце и душа. Ние сме едно цяло - почитатели, тим, управление. Искаше ми се да зарадваме тези почитатели с купата. Аз също съм от почитателите и съм страдал дружно с тях през годините. Сега ще създадем една добра подготовка и се надявам, че през идващия сезон ще реализираме нещо още по-голямо ", сложи си като цел Миланов.

" Не спряхме да имаме вяра и не спряхме да работим, поради което стигнахме дотук ", приключи халфът.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/1652627257_ЦСКА Левски край 2022 Българска телеграфна агенция 3.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

" Нямам думи. Това беше най-големият мач в моята къса кариера. През последните две години прекосих през много компликации, само че в този момент сезонът приключва по необикновен метод, сподели Филип Кръстев. - Тази година в чужбина беше извънредно сложна. Мъри Стоилов повярва в мен. Благодаря и на Лоран Батле, който не ми разреши да се наложа във Франция, само че ми обезпечи мотивация.

Винаги водим борби, които са самостоятелни. Преминах през доста сложни мигове. Левски е най-големият клуб в България, усещам се добре тук. "
В ЦСКА-София одобриха провалянето спортсменски
" Не бяхме задоволително положителни. “Левски” ни надигра. По-добрият тим завоюва, въпреки и след рикошет, рече старши треньорът на ЦСКА-София Алън Пардю. - Знаехме, че “Левски” ще играе с тази скица, само че те просто заслужаваха да завоюват този мач.

Съжалявам за почитателите, не играхме добре. Няма по какъв начин да се насладиш на атмосферата, когато си изгубил. Има доста работа за извършване. Нека да осмислим този дуел и тогава ще приказваме за моето бъдеще.”

Последното очевидно подсказва, че Пардю може и да не е старши треньор на ЦСКА-София през новия сезон - без значение, че неотдавна бе оповестено, че той остава за непрекъснато.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/Алън Пардю край 2022 Българска телеграфна агенция 1.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

Доста самокритичен бе бранителят Иван Турицов.

" Напълно справедливо “Левски” завоюва финала. Няма по какъв начин да спечелим без нито един прецизен удар за 90 минути. Не мога да си обясня за какво нямаше експанзия в подобен мач, край за купата, пред 40 000 по трибуните, разяснява той.

Направихме съдбовна неточност за техния гол. Точно тези неточности в подобен мач обръщат каручката и това повлия на крайния излаз. Всички очевидно не бяхме подговени за този мач. Опитахме да спечелим, само че не знам какво се обърка.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/Левски ЦСКА табло край 2022 Българска телеграфна агенция.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

Аз персонално знам какво значи този край и какво значи дербито, за другите не мога да разясня. Пардю е работил в Англия на топ равнище, извънреден треньор, за мен това е нашият човек. Треньорските рокади също повлияха до някаква степен, само че това не е главната причина за загубата.

Не съм спал тази нощ, адреналинът ме държи, знам какъв брой желаеха и почитателите успеха, само че не се получи. Извинявам се на почитателите, каквото и да кажа ще бъде ще е малко. Разочаровахме ги. Нищо не спечелихме, сезонът е неуспех ", приключи Иван Турицов.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР