Всичко ще бъде различно след световната пандемия от коронавируса, от

...
Всичко ще бъде различно след световната пандемия от коронавируса, от
Коментари Харесай

Папа Франциск: Всичко ще бъде различно след пандемията

Всичко ще бъде друго след международната пандемия от ковид, от която човечеството ще излезе по-добро или по-лошо, предизвести папа Франциск във видеопослание нощес, като прикани за по-справедливо и по-равноправно общество, съобщи Франс прес.

" Когато излезем от тази пандемия, няма да можем да продължим да вършим това, което правехме преди, по метода, по който го правехме. Не, всичко ще бъде друго ", съобщи папа Франциск на испански в навечерието на Петдесетница (Света Троица).

" Ние излизаме от огромните тествания на човечеството, каквото е тази пандемия, или по-добри, или по-лоши. Това не е едно и също. Питам ви: по какъв начин желаете да излезем? По-добри или по-лоши? Имаме потребност Светият дух да ни даде нови очи, да отвори душата ни и сърцето ни, с цел да посрещнем настоящия ден и бъдещето с научения урок: Ние сме единно човечество. Никой не се избавя самичък. Никой! ", съобщи папа Франциск.

" Ние знаем това, само че тази пандемия, която претърпяваме, ни го подсети по доста по-драматичен метод. Длъжни сме да изградим нова реалност, откакто през днешния ден светът страда, на първо място най-бедните и отхвърлените. Всички тези премеждия няма да са послужили за нищо, в случай че не построим дружно едно по-справедливо, по-равноправно, по-християнско общество, и не на думи, а с каузи, ", добави главата на Римокатолическата черква.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР