Всичко около установилото се в Лос Анджелис канадско дуо звучи

...
Всичко около установилото се в Лос Анджелис канадско дуо звучи
Коментари Харесай

Bob Moses: Всичко, което противоречи на ценностите, ги прави по-силни

Всичко към открилото се в Лос Анджелис канадско дуо звучи като разследване от рискови или ексцентрични решения: двама музиканти с разнообразни въздействия, име, което не звучи като принадлежащо на група, музика, която е електронна, само че с задоволително капацитет да излезе оттатък дребните клубове. Bob Moses са на сцената на " Ялта " на 18 юли, с цел да показват дебютния си албум Days Gone By и неотдавна излезлия сингъл Heaven Only Knows, първа подсказка какво да чакаме от тях вбъдеще.

Bob Moses са Том Хоуи и Джими Валънс. Срещат се преди пет години, когато Том е фрустриран от хората, с които работи по разнообразни музикални планове (и по-специално когато един път схваща, че никой към него не знае кои са Led Zeppelin), а Джими желае да надграда елементарните диджей изяви. " Донякъде е шанс, че никой от нас не се беше развил като музикант или слушател – не бяхме заседнали в избрана посока, а занапред откривахме природата си ", споделя Том Хоуи, вокалистът на дуото, което в оценките си към този момент има и " Грами ". Двамата работят дружно в продължение на близо година преди да имат дефинитивна визия какво да вършат с музиката си. " Беше мъчно да намерим звука си, само че това е част от пътуването, което всеки прави, за открие идентичността си. "

Резултатът получава бързи мнения: съгласно Resident Advisor рядко някой е съчетавал толкоз естествено денс и рок през последните години, а за The 405 е впечатляваща солидната доза потиснатост, която музиката на Bob Moses излъчва. Дебютният им албум е записан в Ню Йорк, а идният втори – в Лос Анджелис. На фона на политическите събития в Съединени американски щати, те виждам знак за позитивизъм в метода, по който музикалните подиуми на тези градове се развиват. " И двата града са обединени към отвореността, възприятието за общественост, позитивността, отговорността и свободата. Ако не друго, то най-малко всичко, което е опонира на тези полезности, ги прави в действителност по-силни. "

С времето те трансформират както метода си на работа в студиото, по този начин и на сцената. " За нас студиото е нещо като независим инструмент и се стараем в него всички хрумвания да се развиват без мисъл по какъв начин ще ги осъществяваме на сцена след това – просто цялостно отдаване на силата в самия миг. Така че когато се приготвяме за турне, наслагваме върху оня първичен подтик. Има разнообразни способи, с цел да оформираш всичко това в нещо изцяло. Съвсем не всички хрумвания намират място в един албум или концерт. Това са две разнообразни равнища на осмисляне на изобретателните импулси. "

Дуото е в София малко преди да се насочи на следващо огромно турне в Съединени американски щати и Канада. Често те вършат над 80 концерта годишно. Същевременно, все по-актуална е тематиката с пренатоварването на музикантите около безкрайните турнета като съвсем единствен метод за приход. Фестивалът Meltdown в Лондон провежда конференция на тематика психологичното здраве в музиката след самоубийството на вокалиста на шотландската група Frightened Rabbit Скот Хъчисън, а в полето на електронната музика оттекнаха скорошните самопризнания на Джеймс Блейк за самоубийствени мисли през последните години. Друга известна фигура в жанра, Анди Бътлър от Hercules and Love Affair, преди година призна за превъзмогването на разрушителна меланхолия и взаимозависимост към опиатите.

" Подкрепата от приятелите и фамилията е постоянно голяма опора ", споделят Bob Moses. " Също по този начин изградихме превъзходен екип, с който сме на турне и с който се усещаме като едно семейство. Обикновено, най-клишираните рекомендации са най-ценни: да спиш, колкото се може повече, да се възползваш от всяка опция за отмора, да си в добра физическа форма и да не забравяш да се храниш обикновено. Всеки би трябвало да е наясно, че не би трябвало да разрешава опиатите и алкохола да вземат най-хубавото от него. Важно е да се приоритизират дребните неща, които обаче те карат да презаредиш. Не на последно място, належащо е да се резервира и възприятие за справедлива оценка: животът може да е тежък, има провокации, които дебнат на всеки ъгъл и всеки е преживявал разнообразни типове безпокойства. Тези неща не са неповторими за музиката и те не са неповторими и за хората, които ги претърпяват. Смятаме се за щастливци – имаме подобен необикновен късмет да обикаляме света, да сътворяваме музика, някой да ни заплаща за това. И за двама ни това е голям подарък. Опитваме се да запазим здравословна вероятност към това, което ни се случва точно като гледаме да не приполяваме този късмет. "

Билети за концерта в Room 2 на " Ялта " на 18 юли се продават на входа на събитието и са на цена 20 лева
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР